Az önce sık sık ziyaret ettiğim
haber sitesi olan
haberturk.com‘a girdim.Başlıklara göz atarken
Afrika’nın diğer ucu: Cape Town başlıklı haber dikkatimi çekti.
Cape Town sevdiğim bir şehridir ayıptır söylemesi

Dolayısıyla hemen daldım konuya.
Habere girdim okuyordum, bir baktım ki eleman tüm metni ekşi sözlükten araklamış, resmen
rewrite yapmış.Ekşi sözlük yazarı
dikakana bey‘in 12.05.2002, 02:48 tarihinde girdiği
#1245328 numaralı entry’sini daha süslü cümleciklerle okuyucuya sunmuş.
Habertürk tarafından hazırlanan haber metni ve
ekşisözlükte
Cape Town başlığına girilen
entrylerin karşılaştırılması şöyle:
Habertürk: (1. Paragraf) Dünya üzerindeki en güzel yerleşim yerlerinden biri olabilme ünvanına sahip bir kent. Uçakla İstanbul’dan 12 saat kadar bir zaman dilimi içerisinde Cape Town’a varılabiliyor. Türkiye’den kışın giderseniz yaz sıcağına iniyorsunuz. Şehir çok düzenli ve temiz olması dikkat çekiyor. Şehrin hemen yani başında Table Mountain diye dağı var, gerçekten masa gibi, üstü dümdüz ve başdöndürücü bir teleferikle çıkılıyor. Yukarıdan şehrin manzarası ise inanılmaz görünüyor.
(2. Paragraf) Bulutların üstünden okyanusu ve şehri izliyorsunuz. Bu arada ilginç anlarından biri bulutların full animasyon şeklinde garip durumlarda karşınıza çıkması oluyor. Cape Town’un ilginç bir yanı da aynı gün içinde bir kaç saatlik yolculukla iki okyanusta birden yüzme sansinizin olmasi.
Bu güzel ve çekici şehir için vize istenmiyor. Yalnız uçak ücretleri biraz pahalı gelebilir.
Ekşisözlük: dünya üzerindeki en güzel yerlesimlerden biri. istanbuldan 12 saat kadar ucunca variliyo. bi de eger burdan kisin giderseniz yaz sicagina iniyorsunuz, ya da tam tersi. düzenli ve temiz bir sehir. hic afrika gibi diil. zaten cape town’i gören afrikayi gördüm demesin diyorlar adama. sehrin hemen yani basinda table mountain diye bi dag var, gercekten masa gibi, üstü dümdüz ve basdöndürücü bir teleferikle cikiliyor. yukaridan sehrin manzarasi ise inanilmaz. bulutlarin üstünden okyanusu ve sehri izliyorsunuz. bu arada ilginc yanlarindan biri (tüm güney afrika’nin) bulutlarin bir sekilde full animasyon seklinde garip durumlarda karsiniza cikmasi. cape town’in ilginc bir yani da ayni gün icinde bir kac saatlik yolculukla iki okyanusta birden yüzme sansinizin olmasi.
Haber içinde
şu resmi kullanmışlar.Sanırsın
Cape Town şehir değil ünlü bir p0rn0 yıldızı.
Haberin yayınlandığı sayfayı
şuradan görebilirsiniz.Haberin silinmiş olabilme ihtimaline karşı
şurayada sayfanın görüntüsünü koydum.
Kaynak: www.eerdi.com/haberturkun-kaynagi-eksisozluk.html