godaddyden nasıl yapabilirim
Az önce verdiğim yardım sayfasında vardı. Talimatlar aşağıda
CNAME kaydı oluşturma: - www.godaddy.com adresinden hesabınıza girin.
- Domains (Alanlar) sekmesini açın ve My Domain Names'i (Alan Adlarım) seçin. Manage Domains (Alanları Yönetin) sayfasına yönlendirilirsiniz.
- Alanlar için AdSense ile kullanmak istediğiniz alanı tıklayın.
- Total DNS Control (Toplam DNS Kontrolü) başlıklı kutuda Total DNS Control And MX Records (Toplam DNS Kontrolü ve MX Kayıtları) bağlantısını tıklayın.
Not: Manage Subdomains (Alt Alanları Yönetin) bölümüne giriş eklemek, CNAME kaydı oluşturmaz. - Add New CNAME Record (Yeni CNAME Kaydı Ekle) düğmesini tıklayın. Adres için daha önce CNAME kaydı oluşturduysanız, mevcut CNAME kaydının yanındaki Edit (Düzenle) düğmesini tıklayın.
- 1. Adım: 'Host Name' (Ana Makine Adı) alanına 'www' girin.
2. Adım: 'Points to Host Name' (Ana Makine Adı Mevcut Değeri) alanına pub-xxxxxxxxx.afd.ghs.google.com girin (pub-xxxxxxxxx, AdSense kurulum sayfasında listelenen benzersiz tanımlayıcınızdır)
3. Adım: 'TTL' alanındaki varsayılan değeri değiştirmeyin. - OK düğmesini tıklayın; sonra yine OK düğmesini tıklayın. Mevcut bir CNAME kaydını düzenliyorsanız, OK düğmesini tıklayın.
CNAME kaydınız artık Google'ı işaret edecek şekilde yapılandırılmıştır. Şimdi A kaydınızı ayarlamak için lütfen aşağıdaki adımları izleyin.
A kaydı oluşturma: - www.godaddy.com adresinden hesabınızda oturum açın.
- Domains (Alanlar) sekmesini açın ve My Domain Names'i (Alan Adlarım) seçin. Manage Domains (Alanları Yönetin) sayfasına yönlendirilirsiniz.
- Alanlar için AdSense ile kullanmak istediğiniz alanı tıklayın.
- Total DNS Control (Toplam DNS Kontrolü) başlıklı kutuda Total DNS Control And MX Records (Toplam DNS Kontrolü ve MX Kayıtları) bağlantısını tıklayın.
- Add New A Record (Yeni A Kaydı Ekle) düğmesini tıklayın. Adres için zaten bir A kaydı varsa, mevcut A kaydının yanındaki Edit (Düzenle) düğmesini tıklayın.
- 1. Adım: 'Host Name' (Ana Makine Adı) alanına @ karakterini girin.
2 Adım: 'Points To Ip Address' (IP Adresi Mevcut Değeri) alanına IP adresini girin: 216.239.32.21
3. Adım: 'TTL' alanındaki varsayılan değeri değiştirmeyin. - OK düğmesini tıklayın; sonra yine OK düğmesini tıklayın. Mevcut bir A kaydını düzenliyorsanız, OK düğmesini tıklayın.
- 5. ve 6. adımları izleyerek, 216.239.34.21, 216.239.36.21 ve 216.239.38.21 IP adreslerini kullanan üç kayıt daha ekleyin.
A kaydınız artık yapılandırılmıştır. DNS kayıt ayarlarınızdaki değişikliklerin 48 saat alabileceğini unutmayın.
Toplu Düzenleme Seçeneği:
Alanlarınızdan birini Alanlar için AdSense'le yapılandırmayı tamamladıktan sonra, yapılandırılan alanın
Total DNS Control (Toplam DNS Kontrolü) sayfasındaki
copy (kopyala) düğmesiyle bu alanın ayarlarını kopyalayarak diğer alan ayarlarında toplu düzenleme yapabilirsiniz.