merhaba arkadaşlar.ev arkdaşımın php bilmeyen hocası php dersi veriyor.benim az biraz php bilgim var lakin hoca bilmeyince uygulama da pek karşılaşılmayan sorular soruyor.çözemedim bildikleriniz varsa yardım ederseniz seivinrim.şimdiden sağolun.
1-) $notlar[] dizi değişkeninde 15 kişilik bir sınıfın herhangi bir dersten yılsonu notları bulunmaktadır. Bu notları kullanarak sınıf ortalamasının altında kalanlara kaldı, diğerlerine de geçti yazdıran php programını hazırlayınız
2-) $sayi çift haneli bir tamsayıyı temsil etmektedir. $sayi tamsayısını yazı ile yazdıran php programını yazınız. (12=on iki, burada on ve iki değerleri dizi içerisinden alınacaktır) 
3-) $sayi1[] dizisinin elemanlarını ters sırada $sayi2[] dizisine aktaran php programını yazınız.
4-) $a[] 4x4 tipinde bir matrisi ifade etmektedir. Bu matrisini transpozesini bulan php programını yazınız. (Bir matrisin transpozesi satır ve sütunlarının yer değiştirilmesi ile elde edilir). Matrisi ve transpozesini ekrana yazdırınız.
5-) 1’den n kadar olan sayılar içerisinden asal olanları toplamamızı sağlayan program parçasını fonksiyon tanımlayarak gerçekleştiriniz.
6-) Değişken sayıda parametre kabul eden bir fonksiyonu yazıp, bu fonksiyona girilen parametreler içerisinden en büyük olanını bulmamızı sağlasın.