KoS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha önce de vardı bu olaylar yine var. 1milyon kişi geliyor kutlamalara apo posteri ve sloganlarıyla. Biz hiçbirşey yapamıyoruz. Üstüne birileri çıkıp bunlar 5bin kişi filan sanki 5bin kişiyi yok ettiklerinde pkk'yı çözecegiz havası verdiler.
İçimize kadar girdiler ve girmeye devam ediyorlar. Büyük bir adım atılmadığı sürece ilerde dönülmez yollara gireceğiz. 1milyon kişi şuanda onlara orda destek verebiliyorsa demekki toplamda destek veren 2-3milyon var türkiyede. Bu küçümsenecek bir sayı değil.
Ayrıca konuya bağlı olarak ;
2000lerde Irak dediğimiz yere 2003te Irak'ın kuzeyi 2006'da Kuzey Irak demeye başladılar. Bunu haber bültenleri,dergiler,türkiyedeki insanlar yaptı. Şuanda 2009 orda kürdistan bölgesi demeye başladılar. Daha bu salı günü okulumda bir prof. derste orası kürdistan bölgesi dedi ve 1.sınıf öğrencilerine o şekilde not yazdırdı. Herkes bir şekilde bazı şeylere göz yumduğu için bir bedel ödüyoruz. İlerde ödeyeceğimiz bedel büyük olabilir.
Kuzey Irak, Saddam döneminde bile yarı özerkti.. Yani arap olmamaları dolayısıyla Şii ve Sunni Araplardan ayrılan bir kimyaları var.. Türkiyenin onları nasıl isimlendirdiği değil, Arap coğrafyasının onları nasıl isimlendirdiği daha önemlidir bence.. Çünkü o topraklar şimdi o coğrafyaya ait.

Ayrıca Mezopotamya bölgesini de içersine alan yer Osmanlı Kayıtlarında bile Kürdistan diye isimlendiriliyor.. Hocanız büyük ihtimalle o bilimsel gerçeğe vurgu yapmıştır, yoksa Türkiyenin belli bir kara parçasını birilerine peşkeş çekecek kadar sığ olacağını sanmam.