Adsensele yada başka bir şekilde kendimize özel bir arama motoru oluşturduğumuzda google bunu hep bize iframe olarak veriyor.
Bu yüzden Arama sonuçlarını google a site içeriği diye yutturamıyoruz.
Bugün Chip.com.tr nin arama sayfasını inceledim. Kaynak kodlarına baktığımda arama sonuçlarının iframe olmadığını farkettim.
Sanki chip bütün siteleri araştırıp sonuçları kendi eliyle tek tek sıralamış gibi. Görüntüsü, renkleri googledan biraz farklı ama google arama motoru olarak google ın ta kendisi.
Veriler kendi ellerinde olunca istedikleri gibi değiştirebiliyorlarda.
Sayfayı renklendirmişler. çıkan sonuçlardaki linkleri nofollow yapmışlar. Link Renklerini değiştirmişler, İstelerse başka şeylerde yapabilirler. (Dünyanın en büyük bookmark sitesi gibi görünen spam site mesela, Deli hit yapardı)
Örnek bir arama sayfası için tıklayın için tıklayın.
Bunun adına, iframe olmayan google scripti diyede adlandırabiliriz.
Buna benzer birşeye sahip olan yada bu konu hakkında bilgisi olanlar varsa bizimle paylaşabilirmi.
Black hat seo için nasıl olur bilmiyorum ama seo için mükemmel olurdu.
Bulabilirsem bunu forum sitemin tag sistemi için kullanacağım.
Arama sonuçlarını kaydetmek spam demeyin boşuna. Tag olayıda bir arama sistemidir. Abartılmadığı sürece spam değildir.

Not: chip.com.tr bunu kötüye kullanmıyor. Hatta chip in arama sonuçları google indexinde yok.

edit: chip te sapma yapıyormuş. bu şekilde indexlenmiş 30.000 sayfası var. linke bakın