Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İmza olmadan sözleşmelerin herhangi bir bağlayıcılığı yoktur.
Hocam yanlış biliyorsunuz elbette bağlayıcılığı var.
Hukukta Mesafeli Sözleşmeler diye bir kavram var. Bu 2 tarafın bir araya gelmeden onayların ıslak imza ile verilmediği sözleşmelerdir.

Mesela benim bir sanal mağazam var. Ve tüm sanal mağazalar her satışlarında alıcılara bir sanal sözleşme onaylatmak zorundadırlar. Bu onaylanan sanal sözleşme metninde satıcı ve alıcının tanımı, ürünün tanımı, ödeme şeklinin tanımı ve teslimat şekli ve süresinin tanımları yer almaktadır. Bu sözleşmeyi alışveirş yapan herkes bilgisayarından çıktı alabilir ve ileride doğabilecek ihtilaflarda delil olarak kullanabilir. Bu sözleşmede imza yoktur. Alıcı yazanları okuduğuna ve onayladığına dair bir tuşa tıklar. Bu tuşa tıklanmadan sipariş gerçekleşmez. Ve siparişi vermek demek bu sözleşmeyi kabul etmek demektir.

Bir web sitesi de doğrudan satış yapmasa da bir hizmet veren kurumdur. Ziyaretçi de hizmet alan kişidir. Ve her web sitesi ziyaretçileri ile bağlayıcılığı olan mesafeli sözleşmeler yapabilir...

Siz windowsu bilgisayarınıza kurarken de bir sözleşmeyi f8 tuşuna basarak onaylarsınız ama imza atmazsınız...

Daha detaylı bilgi için
[media]http://www.esef.gazi.edu.tr/html/yayinlar/13_pdf/13_2.pdf[/media]

adresine bakabilirsiniz.

Bu adreste daha çok tüketici hakları açısından mesafeli sözleşmelere dikkat çekilmiş. Ama internet üzerinden hizmet veren ve alan herkes bu tarz mesafeli sözleşmeler yapabilir imzaya da gerek yok...

Çünkü yarın bir gün siteniz hacklense ve iframe virüsü yerleştirilse. Ben de sitenize girip bilgisayarım çökse. Size meydana gelen maddi ve manevi zarar ile ilgili dava açabilirim. Eğer siz güvenliği garanti etmediğinize ve siteye girerken tüm sorumluluğun bana ait olduğuna dair bir sözleşme imzalatmazsanız, sizin web siteniz yüzünden mağdur duruma düşen herkese karşı sorumlu olursunuz...

Mesafeli sözleşmeler ile ilgili koyduğum linkteki pdf dosyasını okursanız daha çok bilgi bulabilirsiniz...

saygılar