Bugün kara verdim ve ''başarının sırrı' adlı ilk makalemi yazıyorum.

Öncelikle başarı herkesin elinde olan bir şeydir fakat başarıya ulaşmak için bazı temel şartlar vardır. Bu şartlar dört temel üzerinde olmakla beraber şu şekilde sıralanabilir;

1- Vakit
2- Mekan
3- Bilgi
4- Para

Bunlardan bir tanesinin eksik olması bile bizi hüsrana uğratabilir. Bu dört maddeyi her iş için uyarlayabiliriz ben bunu bir site yapacağız fakat iyi bir noktaya gelmesini istiyoruz nasıl yapabiliriz diye düşünerek size örneklerle açıklamaya çalışacağım.

1)Vakit öncelikle benim yapacağım bu iş için yeterli vaktimvar mı diye düşünmelisiniz malum bu işler emek ister dolayısıyla da vakit ister. Vaktinizin olduğuna kanaat getirdikten sonra
2)Mekan ben bu işi nerede yapacağım bilgisayarın başında tamam iyi güzel fakat bu bilgisayar bana yetecek mi hayır internetin de olması gerekecek. Bilgisayarda gerekli programların da yüklü olması gerekecek tabii ki. Bu işlemi de bitirdikten sonra
3)Bilgi olmadan olmaz fakat bize yapacağımız işte hangi konuda bilgiye sahip olmalıyız burası da önemli sitemizi hangi programlama diliyle programlayacağız yada hazır bir script mi kullanacağız buna karar verirken bilgilerimiz çerçevesinde karar vermeliyiz. Şunu yapsam çok güzel olur tamam ama o yapacağınız şeyde bilginiz yoksa bir noktada destek alabileceğiniz kimsede kalmayınca hüsrana uğrayabilirsiniz bu yüzden bilgilerimiz doğrultusunda en uygun olanını seçmeliyiz.
4)Para yapacağımız işin bize maliyeti ne olacak öncelikle host ve domain alacağız bunlar için para harcayacağız. Daha sonra sitemizi tanıtmak için reklam verebiliriz, link satın alabiliriz, tasarımımızı kodlatabiliriz bunların hepsi paraya bakar. Bu yüzden para konusunda da sıkıntı yaşamayacağınızdan emin olmalısınız.

Bu dört temel unsur üzerinde durduktan sonra her geçen gün başarıya giden yolda bir merdiven daha yukarıda olduğunuzu göreceksiniz diye düşünüyorum.

Not: Yaşım ve bilgim itibarıyla yazdıklarımda hatalar veya eksikler olabilir. Her türlü öneri, eleştiri, şikayetinize açığım.

Kaynak: HtmlKodlari.Net (kendi sitem)