Arkadaşlar sorusu olanların sorularını bu konu altında cevaplamaya devam ediyorum.
Resim Aramalarında Nasıl Çıkılır ? ( Google - Görsel )
Resimlerde aynı site mantığı ile çalışır. Resmin diğer sitelerde yayınlanması ve oralardan ( alt sayfa genelde ) gelen backlinkler resmi görsel aramada üst sıralara çıkarır. Eğer sizin domaininiz yüksek Pr'li ve Alexa'lı ise yine sizin resimleriniz üst sıralara çıkar.
Resimlerin hepsinin alt tag ile isimlendirilmesi şart. Ayrıca mesela popüler bir görsel aramayı farkettik bu konuda ne yapabiliriz ?
C : Resmin linkini kopyalar 10-15 büyük forumda o resim ile konu açar link olarak da kendi resim linkimizi veririz. 10 güne kadar sayfalar indexlenir ve bizim de görsel arama sonuçlarımız değişir.

Yani mantık aynı, resim için backlink çalışması fark ettirmeden ve daha hızlı bir şekilde + masrafsız yapılabilir. Bunun için bir ekip daki kurulabilir. Şöyle düşünün bir Wallpaper sitesi açarsınız, bu sitelerin hiti genelde görsel arama sonuçlarından geliyor. Buna yönelik çalışmalar sonuç getirecektir.
Alexa Değeri ve Pagerank - Hit İlişkisi
Alexa değeri Google ve Pr'yi bana gmre etkilemiyor ama Sonuçların değerini ve Pr'nin etkisini gösteren bir istatistik olarak görüyorum. Mesela Alexa değeri 50k olup pr0 siteo lurken alexa değeri 5 milyon olup pr6 site olabilir. Bu ölçüde Pr0 site daha değerli olur çünkü PR6 sitenin domaini edu domainler gibi sadece puanlanmıştır. Alexa değerinin yükselmesi de siteye gelen ziyaretçinin toolbar veya firefox kullanmasına paralel değişiyor. 1 k site alexa'da ilk 100k ' ya girebilir. Bunun yanında 10k çocuklara yönelik bir site de Alexa 300k'da kalabilir.