Örnek olarak popup reklamdan bahsedeyim.

Aylardır forumu takip ediyorum ve tüm popup reklam yayınlatan şirketlerin (şirket demeye 1000 şahit ve bu her şahitin 10000 rep gücü olması lazım) kodlarını sitemde kullandım. En iyisi KocTek idi. Koctek'de battıktan sonra diğer firmalarıda kaldırdım sitelerimden. Çünkü 10k hiti 3-4k sayıyorlar ve paramızda düzgün ödenmiyor.

Ve yetkiliye mikrofonu uzatıyoruz.
- Efendim 10k hitim var neden 3k sayıyor?
- Bi bozukluk var, eksik sayıyor umarız sorun en yakın zamanda hal olacak.

Böyle bir cevap alıyorsanız çok mutlu olmanız gerekiyor Emeğinizin karşılığını almasanız bile bir cevap alabiliyorsunuz.

Ve şunuda merak etmiyor değilim. Bu anasını sattımın hitleri hep eksik sayıyor. Neden bigünde 10k hitimi 15k olarak saymaz? Sorun hep negatif oluyor, hiç pozitif olmaz. Diyelim 15k saydı siz sanıyormusunuz bu fazladan 5k size ödenecek? Daha gecesi dolmadan silerler, hemde fazlasıyla... Ee o zaman eksik sayılanlar neden ödenmiyor? Sizinki canda bizimki patlıcanmı?

Şimdi genel olarak Türk reklamcılığından söz edeyim; Biz webmasterler yaklaşık 2-3 sene önce adsense'den iyi paralar kazanabiliyorduk. Benim 10k forum sitem günlük 30-40$ kazanıyordu. Sizlerde eskiden bu tür paraları kazanmışsınızdır zaten. Şu anki rakam ise benim için 5$ civarı. Bunada şükür...

Bunları göz önünde bulundurarak Google şu an benim için en mantıklısı. İkinci sırada ne kadar eksik saysada güvenini webmasterler üzerinde sağlamış olan adtech var. Ve başka firmada sayamıyorum maalesef. Gittigidiyor ve benzeri sistemleride denedim ancak hiçbir şekilde verim alınmıyor.

Ve çıkan sonuçta bana şu soruyu sorduruyor.
"Türk reklamcılığı öldümü?"
Arka sıralardan bir ses "Hiç doğmamıştı ki abi..."