size şunu söylemek isterim daha öncede belirttim biz Alarm satıyoruz ev ve iş yerleri için yaklaşık 15 k üzerinde müşterimiz var bazı müşteriler ödemeyi sorun yapıyorlar ve bizde bir kural var şimdi 1 k $ lık alarm paneli taktık bunun işçiliği masrafı v.s yeri geliyor parayı alamıyoruz avukat araya giriyor en geç 3 ay içinde zarar ne ise karşılığı geliyor dava masrafları ıvırı zıvırı dahil bence sizede iyi bir avukat şart.Eğer sattığımız ürün arızalı ise deneme zamanı vardır o sürede sorgusuz sualsiz paneli alıyoruz ve ya ücreti iade ediyoruz yada aynı cins ürünün 0 nı takıyoruz ama denemeyi geçipte siz ödemem diyorsanız o takılan ürün geri sökülmüyor yada üretici bizden geri almıyor bunun içinde kocaman bir sözleşme var ve öyle yada böyle sonuçlanıyor çünkü arıza haricinde çıkan yada sökülen panel iade olmuyor eş dost olmadıkça satış olmuyor kullanılamıyor Kullandığımız marka DSC dir.1 liralık şey oluyor 3 lira biz sadece ana parayı alıyoruz avukatta illa payını koyuyor bunu bir avukata sorarak daha iyi bilgi alırsınız.Para döner yada dönmez ama bir şekilde yaptırım uygulanıyor.Burdada bir değil birden çok kişinin mağduriyeti söz konusu ilerleyen günlerde ben açıklama yapıcam konu ile alakalı neler yapıp yapamıycağımızı.
burada 3 faktör önemli sizin açınızdan,
1. Sözleşme,
2. Fatura
3. karşı tarafın ödemeyi yapmayacağını söylemesi
sizin konunuzda her türlü alacağınızı alırsınız zaten,
bu konu ve sizinki çok farklı, ancaj benim durumumla mukayese edebilirsiniz onda da karşı tarafın ödeme gücü yoksa ne alacağım ben karşı taraftan?
donuna kadar alırım demeyin benim donum var para alabilecekseniz ne ala