Merhaba Cafercim. Biliyorsun, geçen gün konuşurken elimde baya bi boşta duran domain olduğunu ve site açmaya dahi zamanım olmadığını söylemiştim. Bu nedenle ilgilenemeyeceğimi başından söylemek isterim.

Genel olarak mesajlara baktığımda bir kişi seo için 30 ytl istemiş 2 ayda çıkartırım demiş. Yapamaz gibime geldi. ( Gibisi fazla. Hatta olasılık dahi vermiyorum. Çıksada sandbox veya ban yer. ) Diğer bir kişi demiş evden eve nakliyat , sohbet gibi kelimelerde referans isteyin. Nakliyat kategorisini pok eden zaten sohbetciler oldu. 2006'da sıfır hileli siteyi 1. sıraya çıkardığımda 1 ay botnet yedim ve sonrasında küfür edip bir daha bakmadım bile o kelimeye. Onlar girdi piyasa öldü. O söylediğiniz kişiler nevri dönmüş şekilde nereyi bulsalar şuursuzca sitelerini ekliyor. Böyle olduğunda sitenin yükselme garantisi yoktur. Yükselebilirde ama aniden çelme de yiyebilir. Emlak sektöründe bu şekilde zirve yarışına çıkılabileceğine inanmıyorum. Geçmiş yıllarda istanbul ve rent a car kelimelerinde ilk sayfada sitelerim vardı. 7-8 aylık bir çalışma ile ilk sayfada çıkılabilir. İlk 4 site çok kuvvetli. Onları geçmeye çalışmak kasabilir hatta sandbox yemeye bile neden olabilir ama 5. sıraya gelinebilir.

Sana tavsiyem bir kişiye güvenip seosunu hazırlattığında olduğu gibi kabul etme ve bir kaç kişiye göster görüş al mutlaka. Çünkü bir kere hazırlandığında bir daha değiştirilmemesi gerekmektedir. Genel domain olursa daha kolay olur gibime geliyor. İlçe-isim-emlak.com çıkması zor gibi. Eğerki ben yapacağım dersen taktikler söyleyebilirim. Fakat; uğraş dersen zamanım yok benim.

Kolay gelsin.