Tabi burada o makineyi 1 yıl sonra sana verdiklerini ve 2000-3000$ a satabileceğini yazmanıda beklerdim.
ayrıca bu pcler sürekli bozuluyor mu? azami kullanımda bile (serverlarda ancak çok çok farklı şeyler yoksa) bir celeron işlemcinin bile ömrünün 20yıl olduğunu yazmanıda beklerdim.
elbette gelen 5ytl hesabını yapar. ve elbette sende yaparsın.. 10ytl de zarar etmiş olsan zarar zarardır...
Ancak az çok donanımdan anlamam ufakta olsa fitay bilgimin olması vasıtasıyla şu yukarıda yazdığım iki önemli maddeyide pozitif yaklaşarak yazmanı beklerdim.
Sonuçta bu makineyi sen 900$a alıyorsun ancak bir server donanımını 2000-3000$ a rahatça satabiliyorsun.(yada krizden önce -dun diyeyim.)
Elbette doğal olarak sen kendi tarafından bakmışsın olaya. haklısında.. fiyatlarınız konusunda birşey söyleyemem çünkü görmedim. ancak önemli detaylarıda atlamamak gerekir.
Kaldıki fiyatlarında senin dediğin kadar çıkacağınıda sanmıyorum... ancak yinede dediğin gibi gelip 5tl ye vps isteyen kişiler için gerekli bir yazıdır.
Benim satıcılarda genel olarak yakındığım nokta ise öküz öldü ortaklık bitti olayıdır..
yani herkes(firma-şahıs) biz bizden ayrıldıktan sonrada yardım ederiz der ama bu kadar insiyatif sahibi kimseye denk gelmedim..
Kolay gelsin sizlere..
Sanırım bize bi şaka yapmak istediniz 0ını 900TLye topladığınız bir makineyi server olarak kullandınız diye kim 2000-3000usdye alır

hemde ikinci el. Eğer siz alıyorsanız 1500usdden 15kasa vereyim size...