orası öyle

ama ben uzun zamandır bu işi yapıyorum

200 gb trafik veripte 150 sini dahi kullanan müşterimi görmedim ay sonu ana sunucuların trafiklerine baktıgımda toplam trafik 600-700 gb arası oluyor, 10 vds toplamı ve ayrıca ana sunucuyuda kullanıyorum film indiriyorum, yada işletim sistemi indiriyorum (Linux tabi ki

Open Source)
çıkmıyor yine de her sunucunun belli limiti var o müşteri ki 512 ram ile 500 GB aylık trafik yapacak trafik yaptıgında tek sitesine bile ulaşamaz hat kullanımı yetmez. Anlayacağınız sayın müşteriler bizi anlayın gelip bazen diyorsunuz, öğrenciyiz, şuyuz, budur, odur.
Bizde iş sahibiyiz, sigortası, kirası, taksitleri, uykusuzlugu, borç altında kalan kafalarımzı kurtarma telaşı, siz 5 TL vermemek için savaşırken, biz 10 binlerin savaşını veriyoruz.
Yani sizin dediğiniz hesabı yapsak bile belki anca kafa kafaya getiricez. E biz 7/24 çalışıyoruz. Gecemiz gündüzümüz belirsiz bunu yapıcaz 10makineye bakıcaz dediğiniz gibi 4er mbps versek bile ya zarar edicez yada makine başı 10-20 liramı kazanıcaz?
Ki sizinde dediğiniz gibi kullanmıyor ama kullanabilir. Ya kullanırsa? bizim kullanıcakmış gibi hesap yapıp kullanmadığının bize kar olması daha doğru değil mi? kullanmıcak gibi hesap yaparız da gelir 3-4kişi kullanırsa ne yaparız
Hem satarken hepimiz 10mbps diye satıyoruz nerdeyse 4mbps port diye satan ben pek görmedim.
Dipnot: Benim mesela 1gb ramli bir müşterim akşamları saat 9gibi neredeyse hergün ortalama 3-3.5mbps hat kullanıyor bir vds 0.5mbps diğer 7VDSye yeter mi? 10mbps diye satıp anamakineye 4mbps vermek ne kadar etik tartışmıyorum bile...
Bunlar tabiki kişisel görüşlerimdir.Mutlaka yanlış olduğunu düşünen farklı fikirler çıkabilir saygı duyarım...