intel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çok doğru bir hesaplama ama bir makina için 8mbps hat abartıya kacar bunu makina basına 4 mbit e indirebilirsiniz. eger her vds içinde uplink limitleme yaparsanız, 4 mbit sizi rahat tasır. bide bunun yerine datacenterlarda bulunan hazır havuz sistemlerine giriş yapmakta olabilir. Birçok alternatif var ama 8 mbit çok diyorum.

Bir müşteriye 300gb trafik verip 1mbpsye sınırlamak doğru olur mu o zaman adam bence 200-250gbnin üstüne çıkamaz 2mbpsye sınırladık diyelim 8 müşteri aynı anda kullanmaya kalksa 16mbps ihtiyaç yapar.Hadi 1.5mbps diyelim 300gbye 1mbps sınır verilmez çünkü 1.5 * 8 = 12Mbps gerekir hepsi aynı anda kullanır ise ben genede kullanmaz hadi 3te 2sini yeter kabul edelim dedim sizin dediğiniz 4mbps sattığımızın 3te biri müşteriye 3X satıp kendimiz dcden x kadar mı hat alıcaz? O zaman havuzu kullanmamaları için dua etmemiz gerekir yada saldırı geliyor şuan hat kasıyor diyip geçiştirmemiz.

Bunun haricinde dediğimiz trafik limitli paketlerlede hesap çıkarabiliriz. O da 2400gb hadi 2tb diyelim trafik ihtiyacımız olucak.Bu yüksek bir maliyet en azından ben hesap yaparken müşteri hepsini kullanırsa diye hesap yapan biriyim olur ya gelir 2-3 kişi kullanır inatla hepsini. Ayrıca makinede şuan 1000tl üzeri hep min fiyatları verdim. Dcyi aradığınızı kargoyu veya 1ay boş kaldı desek 400 bölü 10 ay 40lirayı vs aylık giderlere eklemedim yani hattı 8den 5-6ya düşürsek bile bunun altında olmıycak çünkü eklemediğim birçok şey var ki daha kar da eklemedik. Çünkü 10makine satsak bile zarar ediyoruz. Kafa kafaya bile çıkmadı

Onun haricinde uplink limitlemek için network ekipmanları gerekir onlarda maliyettir onlarıda eklemek gerekir. Bir de herkezde bu ara managed destek isterim olayı var bir de destek vericeksiniz.Cpanel lisanslarını 22-23 liraya mal edip rekabet için 15 veya 20liradan satıcaksınız. Kendi sitenizin domain host vs giderleri olucak. Reklam gideriniz olucak kağıt internet vs giderleriniz olucak arada para alamadığınız veya bırakan müşterileriniz olucak geliri düşürücek ara ara...