Merhaba;

Birçok kişinin VDS alırken bu neden pahalı bu neden ucuz diye çelişkiye düşmesi saçma fiyatlar istemesi vs durumları yüzünden burdan toplu bir genel hesaplama anlatmaya çalıştım.Öncelikle bu hesapta kendi sunucumuzu barındıracağız. Çünkü ; sunucu kiralama fiyatları aşırı derecede farklılık gösteriyor ve kimin fiyatını almalıyız bilemedim.

Öncelikle Makinemizi Toplıyalım;

Şimdi Bir Quad makine topladık 8gb ram 2 *500gb hdd bayi olduğumuzu düşünüyor ve olmaz ama 900TL diyorum dolar bu halde iken bile...

Gelelim Sunucumuzu Barındırmaya;

Şimdi kasamızı topladık hazır ve hizmete girmeyi bekliyor. Bu ara piyasada ençok 1gb ram VDS satıldığı için ona göre fiyat çıkarıcam 7 adet 1gb ram 1 adet 512 ram vds satıcaz. Şimdi her VDSye 300Gb trafik verdiğimizi düşünüyoruz. Ucuz verebilmemiz için mecbur havuz yapıcaz. 1mbps trafikten ortalama 250Gb elde ediyoruz diye düşünürsek.320gb demeyin daha gece gündüz hattı full kullanan adam görmedim. 8 *300 = 2400 gb trafik ihtiyacımız var. Demekki 10Mbps Hat ihtiyacımız var hadi havuz yaptık sıkıştırdık 8mbps diyorum. Bildiğim en ucuz dcde elektrik 30TL hat 50TL ip tanesi 1TL.Ona göre hesap yapalım

8* 50TL= 240
1 * 30TL= 30TL
17 * 1TL = 17TL (VDS başı 1ip + anamakine için 1ip)

toplam 287TL + KDV datacenter ödememiz var, ancak masraf bununla bitmiyor.900TLye makine topladık 10ay sonra bu makineden VDS satılmaz düşük gelir demekki 10 ayda parasını çıkarmalı hemen 10a bölüyoruz.Ve bir 90 TL daha ekliyoruz

287TL + KDV = 338.66TL
90 TL makine ücreti

338.66 + 90TL = 428.66TL kdv dahil makinemizin maliyeti.428 diyelim. Geldik VDS satmaya, bi anda tüm VDSleri satamayacağız dolayısı ile makinemiz cebimizden yiyecek ancak bunu hesaba katmıyorum. Bununla beraber makinemiz oem makine parça bozulması fazla serverlara göre daha fazla olabilir o masrafları, vergi levhası olanların sigorta, kdv ,gelir vergisi ,defter vss vergilerini ofis olanların ofis eleman telefon elektrik vs giderlerini katmıyorum bile.

Şimdi 40TL den 512 ram vds sattık 428 - 40
Zararımız 388TLye düştü.Şimdi bu 388tlyi 7ye böldüğümüzde 55.40TL gibi bir maliyet çıkıyor 1GB ram VDS için tabiki belirttiğim gibi bi anda tüm VDSleri satamayacağız dolayısı ile makinemiz cebimizden yiyecek ancak bunu hesaba katmıyorum. Bununla beraber makinemiz oem makine parça bozulması fazla serverlara göre daha fazla olabilir o masrafları, vergi levhası olanların sigorta, kdv ,gelir vergisi ,defter vss vergilerini ofis olanların ofis eleman telefon elektrik vs giderlerini katmıyorum bile.

Bu VDSyi 60TLden verirsek; 32.20 TL kar edicez koca bir makineden ve 8 vdsye destek vericez.Hesabımız daha bitmedi böyle 10 adet kasa doldurduk ve 80 adet VDS sattık karımız 32.20 * 10dan 322Lira oldu. Ancak artık destek veremeyiz bi insan 80VDSden daha fazla VDSye nasıl destek versin uyucak yemek yiycek dolaşıcak sosyal yaşamı olucak. Eleman almamız gerekli bir eleman için asgeri ücret diyorum normalde olmaz bilgili biri için az ama bulduk böyle birini diyelim. Sigortası vs 1000TL diyelim aylık masrafı ee karımız 322liraydı ama giderimiz 1000lira daha arttı ne yapıcaz, sıkıştık.

Anlattığım gibi şuan için uygun olan fiyatlar ileride satıcıyıda alıcıyıda zora sokabilir.Yanlış düşünceler olduğunu düşünüyorsanız belirtebilirsiniz sadece piyasayı görün istedim.Lisansları, sigorta, vergiler, kdvler, telefon, elektrik, kendi pc giderlerimiz, ulaşım vs vs hiçbir şey katmadım dikkatinizi çekerim.

Not: Bunlar benim kendi görüş ve hesaplamalarımdır. Yaptığım hesaplarda kullandığım fiyatlar benim bildiğim en ucuz DCnin satış fiyatlarıdır.Saygılarımla...