bu kirizin artçılarıyla birlikte 10 yıla yakın süreceğini düşünüyorum. bir önceki krizden türkiyenin 10 yılda kurtulamadığı düşünülürse, bu kriz 10 yılı bile aşabilir süre olarak. 1929 krizini incelemekte fayda var bu krizi anlamak için!
1929daki kriz 3 ila 15 yıl arasında sürdü ülkeden ülkeye farklılıklarla. o kriz çin'de, rusya'da pek etkisini hissettirmemişti. şimdi çin'de de rusya'da da amerika ve avrupa'da da kriz var! bu kriz eskisinden daha uzun sürebilir!
çaresi genel olarak devletin insanlar üzerindeki yükünün hafifletilmesi! devletler bunu çok az yaptıkları için kriz uzun sürecek gibi. adama diyorsun ki elektrik pahalı, yüzde üç indirim yapıyor! tabi önce yüzde onüç bindirim yaptıktan sonra!
bu kriz uzun sürecek. ayarlamalarınızı ona göre yapın. küçük paralara alışın. 1929 krizini (büyük buhran) iyi inceleyin. laflara inanmayın kendiniz okuyup araştırın! politikacılar ortalama 10-20 milyar arası maaş aldıkları için (ekstralar ve beleşleri saymıyorum), onların gözünden ülke güllük gülistanlık! başkalarının (veya benim) dediğine bakmayın.