SLiveJoR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba. Drupal'ı yeni keşfedecek olanlardan biride benim heralde.
Drupal ile bir Şehir sitesi yapmak istiyorum. Peki Bu sitede Neler olacak?
1.Şehir i tanıtacak Makaleler.
2.Güncel haberler
3.Resim Galerisi
4.Video Galerisi
5.Firma Rehberi
6.Üyelerin kendi aralarında yazısabileceği bir arkadaslık platformu
7.Forum
Bana bu tarz bir site yapmak için gerekli olan eklentiler moduller nelerdir arkadaslar?
Drupal hakkında bilgisi olan arkadaslardan Rica ediyorum.
Arkadaşlar Drupal Joomla gibi nuke gibi eklentiye dayalı eklentilere bağlı kalan bi sistem değildir. Yukardaki isteklerinden

1, 2, 3 seçeneklerini CCK + Views + İmages Eklentileri ile İstediğin şekilde yapabilirsin

CCK sana gelişmiş içerik türleri oluşturmana olanak sağlar. Misal içerik eklerken

Başlık:
Açıklama:
Kaynak:
vs tarzı alanlar oluşturmanı sağlar.

Views Eklentisi ile bunlara çeşitli görsellikler ekleyebilirsin. Mesela Listeleme yapıp kaç defa okunduğunu vs yazdırabilirsin.

İmages Eklentisi ile içeriğine resim ekleme alanı oluşturup bu resmi istediğin ebatta Scale, Crop Resize yaptırabilirsin.

4. Seçenek için gelişmiş video içerik eklentileri Embed Flash Media eklentisi kullanabilirsin.

5 ve 6 İçin Organic Group Eklentisini kullanabilirsin. Bu eklenti ile kendi Facebook unu bile oluşturabilirsin.

7. Forum için ister kendi Forumunu İster Kendi sistemine ait Gelişmiş forum modülünü İstersen Entegre Smf, Phpbb tarzı forumları kullanabilirsin ve kurulumu çok basittir.