Çek,senet ve bonoya dayalı olarak yapılan icra takiplerine Kambiyo senetlerine mahsuz haciz yolu ile takip denir.Burdaki yayıncıların Koçtek'e karşı alacaklarını en kolay ve masrafsız tahsil etme yöntemi koçtek aleyhine ilamsız icra takibi yapmasıdır. (icra takibine paneldeki alacak bilginizi gösteren ekran görüntüsü çıktısı ve Koçtek'in ödemelerin yapılmayacağı daha doğrusu süresiz olarak erteleneceğine ilişkin e-posta görüntüsü çıktısının eklenmesini önemle tavsiye ederim)
Yaklaşık 1000 TL'lik bir alacağa dayanan icra takibini başlatma masrafı 20-30 TL civarında olacaktır.
bildiğim kadarı ile ben sizin hakkınızda bile ilamsız icra takibinde bulunabilirim, yani ortada hiç alacak borç olmasa dahi bu sistem kullanılabilir ancak karşı taraf 7 gün içerisinde itiraz ederse böyle bir borcunun olmadığına dair ozaman bu sistem bi işe yaramamaktadır diye biliyorum ben.
yani sıradan bir kişi hakkında dahi bana borcu var diyim mahkemeye başvurabilirsiniz hiçbir belge vs gerekmemektedir ancak bunun bide tersi durum söz konusu bildiğim kadarı ile yani karşı taraf karşı dava açarsa ozaman iş biraz karışıyor diye biliyorum. tabi enine boyuna düşünmeden avukatla konuşmadan böyle birşey yapmamak gerek.