mrtoxic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar
Haber sitesi actım ama ajanslara üyelik cok para istiyorlar.Kafamdaki sorular şunlar;
1-Şimdi bir ajansından haberleri okudum ve aklımdaki düşüncelerimi yazdım.Bu sorun olurmu?
2-Haberi okuduk kendi düşüncelerimizi yazdık.Resim ne olacak ajans sitesindeki aynı resmi koydugumuzda birşey olurmu?
3-Bir arkadaşımın bu paketlere üyeliği var ve şifresinide verdi bana ben bu paketlerden okuyarak kendi yorumlarımdanda yazsam sorun olurmu?
Lütfen bilenler yorum yapsın.
Defalarca soruldu bu sorular.
Yanıtı basit...
Ajans Haberi olduğu sürece Evet sorun olur...
Ajans resimleri ise kesin kesin sorun olur...

Ajans doktor bilmem ne ile röportaj yapar portakalın bağırsak kanserini önlediğine ilişkin haberi yayınlar.

Sen de alırsın o haberi kendi düşüncelerini yazarsın.
Ne değişti? Sen o doktorla röportajı kendin mi yaptın? O haberden yaratılan her haber yine ajansa aittir. Fotolara değinmiyorum bile. Ajans resmini alıp yayınlamak zaten kafadan suçtur.

Ben iletişim fakültesi gazetecilik bölümü mezunuyum. Bir habere nasıl takla attırılır da ajans haberi özelliği kaybedilir iyi bilirim. Ama bunu her habere yapamazsın. Sana bunu anlatmaya kalksam sayfa sayfa yazmam lazım çünkü çok fazla koşul var..
Ama işin özünü söylüyorum. Her haberi anonimleştiremezsin ve sadece anonimleştirebileceğin haberlere takla attırırsan kendini sıyırabilirsin.

Yani bir haberdeki sözcüklerin sıralamasını değiştirmekle cümleleri yeniden kurmakla o haber, ajans haberi olmaktan çıkmaz...

saygılar