Black Hat Nedir ?:
Arama motoru optimizasyonu basitce, çeşitli teknikler, illegal yöntemler kullanılarak arama motoru sonuç sayfalarındaki pozisyonuzun(SERP) yükseltimesini amaçlar.
Yurdum insanı öğrensin diye, bazı arkadaşlar bilmiyor.
Black Hat SEO ile alakası nedir derseniz, örümcekleri zorla sitene getiriyorsun illegal gibime geliyor ondan Black Hat yazdım.
1. BlackhatSeo illegal (yasal olmayan) birsey degildir. Kimse blackhat yaptigi icin hapse girmez, suc olusturmaz. Google arama motoru icin kendi kafasina gore algoritmalar, filtreler olusturmustur. Bu algoritma insan eliyle yapilmistir, ve mukemmel degildir. Bu sistemdeki aciklari kullanarak, arama motorlarinda ust siraya cikmaya calismak blackhatlerin ana amaclarindan biridir. Kesinlikle illegal degilkdir.
Nasil bir isadami yasal olarak en az vergi vermek icin ugrasir, bu suc degildir. Herkesin en dogal hakkidir. Ayni sekilde BlackHatSeo da suc degildir.
2. BlackHatSeo sadece arama motorlarinda yukari cikmaktan ibaret degildir. Rekabet icinde oldugunuz siteleri asagiya cekmeyide icerir.
3. Arkadasim blackhatseonun Turkiyede belkide gorebilecegin en iyi 3 adamindan biriyimdir. Konferanslarin coguna katilirim, ve bu konuda cok aktifim. Su ana kadar 3000'den fazla domaini banlattirdim, elimde aktif olarak calisan binlerce websitesi var. Elimdeki aktif domain sayisi 6500 civarinda.
Lutfen bana kalkip, BlackHat Seo'nun ne oldugunu anlatma. Burada anllatigin taktik BlackHat Seo taktigi degil. Bu sadece pingleme. BlackHat Seo ile birebir iliskisi yok. Bu taktigin basina BlackHat koyarak, zaten dogru duzgun SEO bilgisi olmayan yurdum insanin kafasini bulandiriyorsun...
BlackHat SEO olarak BlackHat kavraminin olur olmaz her yerde kullanilmasindan rahatsizim. Eger bisey BlackHat Seo ise ve gecerliligi varsa (yani ise yariyorsa), kimse kalkip herkesin ulasabilecegi forumlara bunu yazmaz. Ki yazilmissa, o metodun islevselligi bitmis demektir.
Senin acikladigin pingleme metodunun BlackHat SEO ile birebir iliskisi yok.