yilyum28 bu arada ilk adımda bir sorunla karşılaştım:
Şimdi bilgisayarımızın yayın içi statik ipye ayar yapıyoruz. Yerel ağ bağlantınızın üzerinde sağ tuş – özellikler içine girin, İnternet İletişim Kuralları (TCP-IP) üzerine çift tıklayın.İp adresinizi 192.162.2.2, alt ağ maskenizi 255.255.255.0, Varsayılan ağ geçidini 192.168.2.1, dnsleri sırasıyla 192.168.2.2 ve 192.168.2.1 yapın, tamama tıklayın.
Olayını yapınca benim internet bağlantım tamamen kesiliyor yani modemde internet var görünsüyor ancak bu ayarşlardan ötürü PC internete girmiyor dahası ise 192.168.1.1 olan modem adresime, modemin içine bile giriş yapamıyorum neden bende böle oluyor ?
Sorusunun cevabı sanırım küçük bir anlatım hatanızdan kaynaklanıyor gibi görülüyor ? Buaradaki hatanın nedeni benim modemin IP adresi ile sizin modemin IP adresinin farklı olması ve siz ağ bağlantı TCP ayarlarını yparken kendi modem IP nize göre yapıyorsunuz değil mi ?
Bu sorunu çözdük sayılır ama 2. sorun ile karşı karşıyayız DNS Programını başlatmak isteyince bir türlü açılamıyor hata kodları veriyor : HATA 1067 işlem beklenmeyen şekilde sonlandı.
Neyse bu DNS programınıda yeniden başka bir pahta kurunca düzeldi şimdi başlat diyince pograma başlıyor ben ayarlardan otomatik seçeneğini seçttim ve artık pc açılınca kendisi otomatik olarak başlıyor ve tüm bu programların kurumu sonucunda pc nin açılmasında bile bir yavaşlama faktörü oluşmadı.
Bide şu site1-2-3-4 ZONE dosyalarındaki bir satır ı anlayamadım:
ftp A 11.222.11.222
106.33.249.88.in-addr.arpa IN PTR
Site One on the Internet - Gateway to the Web for the Greater Gulf Coast.
@ IN TXT "v=spf1 ip4:11.222.11.222 ?all"
106.33.249.88.in-addr.arpa nedir başındaki Ip adresimidir başka bişey mi eğer 11.222.11.222 statik IP ise 106.33.249.88.in-addr.arpa ne ? ?
bir soruda şuradan gelecek size ; Neden bu DNS programını PC ye kuruyoruz. Bu program sonrasında PC bir NAME SERVER haline mi geliyor ?
Eğer öyleyse buna ne gerek varki zaten bizim domain isimlerimi godady yada online nic yada nic tr gibi NAME SERVER larında kayıtlı değil mi bide pc ye neden bu programı kuruyoruz anlayamadım mantığı
sonuc olarak:
1- xampp çalışıyor (zaten önceden başka bir php server vardı ama onu kaldırdım)
2- dns programı çalışıyor
3- hmail çalışıyor (ama xampp üstüne kurulu PHP tabamlı script mail atmayı deneyince PHP hatası veriyor ve mail atma işlemi gerçekleşmiyor)
4- gerekli olan tüm Portları açtım Modeme
5- Sadece ONLINE NIC deki domain hesabımın DOmaini satın alan firma tarafından Kendi IP min NS olarak gösterilmeisni sağlamak kaldı sanırım ?
Zaten şu şekilde NS değiştirmek istediğimde IP adresim NS olartak atanmadığı için değişm gerçekşeşmişyor.