Google botundan kodları saklamayla hiçbir alakası yok zararının veya yararın..
Google ref ile (google aramaları ile) gelen ziyareçti sitede her yenilediğinde açılan popup lardan sıkılıp hiç durmadan siteden çıkıyor.
Google ref'i ile gelen ziyaretçilerin sitede fazla zaman harcamadan direk siteden geri çıkması siteyi google açısından çok büyük riske sokuyor ve çöp siteler arasına alıyor
filtre, sandbox, google ban vb. cezalar kesiyor google ve sitenin hitleri düşüyor, alexa sıralaması geriliyor.
Alexa' da en büyük etken sayfalarda fazla gezme..
30K lı bir sitenin sayfalarında az dolaşan veya bakıp çıkan ziyaretçi kitlesi varsa çok dolaşan fakat hiti 30k dan az olan örneğin;
20k lı bir sitenin sayfalarında cok dolaşan ziyaretci kitlesi varsa Alexa'sı 30K olan siteden daha güzel yerdedir.
Para kazanmak için popup kullanabilirsiniz fakat Google açısından çok tehlikeli olduğunu sakın unutmayın.
1-2 Ay kullandıktan sonra bunu elbet göreceksiniz.
Saygılar..
Çok güzel açıklamışsınız. Google sitede geçirilen süreye çok önem veriyor. Pop up alırken aslında biraz daha kazanayım diyerek sürekli açılan popup almak ziyaretçileri oldukça rahatsız edebiliyor. Ben sitelerimde günde 1 defa açılan popup kullanmıştım ve pek bir zararını görmedim.