arkadaşlar kusura bakmayın ya ben sorunun sonunu yanlış yazmışım htaccess ı nasıl düzenlerim değil.
<a href="altkategoriler.php?id=63&adi=Antivirus" class="akbuton">&raquo; Antivirüs</a>
kategorilist.php de listelenen kategori linklerini benim nasıl düzenlemem lazım sitenin diğer sayfalarında sqlden otomatik çekilen idler için yaptım bi sorun yok ama kategorilistte linklerin hepsinin idleri linklerin üzerinde yaziyor. bi kaç örnek daha veriyim isterseniz.

<div class="kl"><a href="altkategoriler.php?id=63&adi=Antivirus" class="akbuton">&raquo; Antivirüs</a></div>
      <div class="kl"><a href="altkategoriler.php?id=139&adi=Arama---Siniflandirma" class="akbuton">&raquo; Arama - Sınıflandırma</a></div>
      <div class="kl"><a href="altkategoriler.php?id=132&adi=Arsivleme-(Sikistirma/Acma)" class="akbuton">&raquo; Arşivleme (Sıkıştırma/Açma)</a></div>
      <div class="kl"><a href="altkategoriler.php?id=137&adi=Bakim---Onarim" class="akbuton">&raquo; Bakım - Onarım</a></div>
şeklinde gidiyor ve kategoriler listeleniyor ben şimdi bu linkleri nasıl düzenlersem.
siteismi.com/kategori/63/Antivurus.html veya
siteismi.com/kategori/63-Antivurus/ şeklinde yazdırırım benim sorunum htaccess da değil yani linklerin yazımında düzgün bişekilde okutamıyorum