Değerli Kardeşim
Bir insanın mahremiyetinin korunması temalı yazdıklarınıza katılıyorum.Ayrıca belirtmeliyimki Medya yayınlarındaki haber değerli görsel içeriklerin anonim olduğunu biliyorum diyerek zaten bu konuda tam bilgim olmadığını vurgulamıştım ,yazımda emin olmadığımı ifade eden bir tümceydi.
Yaptığım yorumda kimsenin kişilik haklarını ihlal edeceğini yada zedelediğini düşünmüyorum,sadece sizinde belirttiğiniz gibi show dünyasındaki sansasyonel olayların bizi ilgilendirmediğini vurgulamak istedim.
Show dünyası hanımlarının ve playboy olarak nitelendirilen para babalarının barlara otellere kameraları çağırarak özellikle sansasyon yarattığı bir magazin anlayışından,ve medya ünlülerinin görünen bacak göğüs dekoltelerinin ana haber bültenlerine konu olmasından sıkıntı duyduğumu ,Yiğidin Kuru sovana muhtaç bırakıldığı kriz döneminde ülkemin daha önemsiz ve hatta bizi hiç ilgilndirmeyen konularla gündeminin meşgul edilmesinden bıktığımı vurgulamak istemiştim.
Evet gerçekten bizi ne fulden urasın nede birbaşkasının frikikleriyle görünen mahremiyetleri ilgilendirmiyor,hatta mahrem frikikler yada mahremiyetini uluorta haber yapan insanların SANATCI..! kimliği ile ünlenmesinden rahatsızlık duyuyorum.Bize ait web sitelerinde bu tarz görüntüler içeren fotoğraf yada videolara asla yer verilmemektedir,buna özellikle önem veriyoruz çünki bizi zerre kadar ilgiledirmeyen bu mantıkdaki hanımefendilere ve beyefendilere prim verilmesine aracı olmak istemiyoruz.
Fulden uras örneğini yukarıdaki açıklamalarımdan tenzih ediyorum,sebebine gelince ; Sergileyeceği mahremiyetinden başka niteliği bulunmayan hanımefendi ve beyefendi SANATÇILARIMIZ..! ,kameraları çağırıp gizlice görüntü verdikten sonra (Kendi İsteği İle) yayın kuruluşlarına onlarca uyduruk davalar açarak gündemde kalma yolunu seçtiklerini hepimiz izlemişizdir.
Fulden urasın' bu tarz sahte gündem yaratmayarak yayın yapan web site editörlerine direkt ulaşma çabası kendisinin iyi niyetinin -yapılan yayınlardan duyduğu sıkıntının üzüntünün göstergesi olduğu aşikar ve bu görsellerinde habersiz olarak alındığını düşündürüyor bana.
Web medyada bu tarz görüntü ve fotoğrafların yayınlanması elbette hoş değil ama bu bir tercihtir ve yayınlayan webmasterları tercihlerinden dolayı eleştirme hakkını kendimde görmüyorum,Tıpkı ***** içerikli web sitesi yöneticilerine '' Neden bu tarz siteler yapıyorsunuz '' deme hakkım olmadığı gibi.Bu yayınları yapanlarında kişileri aşşağılamaya çalıştıkları sözünüz genelleme olmuş gibi geldi bana.
Özetle ; Fulden Hülya Ahmet Mehmet,İsimler beni gerçekten ilgilendirmiyor Diğer insanların kişilik haklarına saldırmadan ,düşüncelerini açıklamakta özgür birey olarak konuya yaptığım yorum sonrası aldığım maildeki tehditvari uslupla ''kaldır bu yazıyı ''denmesinden duyduğum rahatsızlık,adı geçen şahsın webmedya ile olan kavgasında duyduğu rahatsızlıktan daha az olmadığınıda ifade etmek isterim.
Müdür senin yorumundan daha ağır yorumlar var.
Neden sana mail atmış onu da anlamadım. Bu işi yapan gerçekten Fulden Uras mı o konuda da şüpheye düştüm.
Ancak bu konu altında da son derece düzeysiz ve ağır yorumlar vardı kadın hakkında. Herşeyden önce bahsi geçen bir hanım. Birinin kardeşi birinin kızı biri sevgilisi... Bir insan.
Ve Fulden Uras firikik diye videoları sitelerine ekleyen, ***** yarı ***** veya ****** site yapanlar Fulden Uras ın ahlakını külodunu tartışmaya açmış.
Ayıp gerçekten. Fulden Uras show business yani gösteri sektöründe çalışan bir sanatçı. Elbette mini etek giyecek, elbette dekolte elbise giyecek. Bu onu ahlaksız yapmaz. Ama burada ona buna ahlak dersi veren, Fulden Uras a laf söyleyen ama aynı zamanda etek altı frikik videoları diye sitelerinde sayfalar olan insanlar var...
Fulden Uras ın resimleri üzerinden ziyaretçilereine içerik sunan ve para kazananlar var.
Ve kadın kibarca mail atarak uyardığında resmen sokak kadını muamelesi yapılmış.
Çok yazık... Fulden Uras ı ne şahsen tanırım ne de sanatçı olarak takip etmişliğim var.
Bir de @sarp arkadaşım bir konuda düzeltme yapmak istiyorum. Medyada yayınlanmış herşey anonim değildir. Bunu nereden duydun bilmiyorum ama kesinlikle yanlış bir önerme. Her yayının bir telif sahibi vardır. Bir magazin programında Fulden Uras ın frikiği yayınlandığında bu anonim bir haber olmaz. Öncelikle yayınlandığı programın kanalının telifindedir.
Ayrıca eğer haber değeri taşıyan şey kişinin mahremi ile alakalı ise kişinin bu yayının kaldırımasını ve tazminat talebinde bulunma hakkı vardır.
Yani Fulden Uras 20 bin kişinin önünde frikik verebilir. 20 bin kişi bu frikiği görebilir. Ama siz bunu alıp televizyonda yayınlarsanız ya frikiği mozaikle kapatmak zorunda kalırsınız. Çünkü haber olan Fulden Uras on frikik vermesidir frikiğin kendisi değildir.
Neyse bunlar uzun konular.
Fulden hanım ın sadece sana mail atmasını da anlamsız buldum dediğim gibi daha ağır yorum yazan insanlar vardı.
Ama bir insanı hele hele bir kadını böyle aşağılamaya çalışarak kendi ahlaksızlığını örtmeye çalışan webmasterları görmek gerçekten çok utanç verici.
saygılar