Bende yorumlarımı belirteyim:
Manage.Snapnames.com: Backorder ile aldığım bayağı domainim duruyor bir ara hepsini burdan çekmeyi düşünüyorum. Arayüzü pek hoş değil.
Answerable ve 1hostisrael.com : Yine Snapnames'den backorder ile aldığım domainler bu servislerde. En kısa zamanda çekmeyi düşünüyorum. Bir israil firmasıyla çalışmak beni manevi olarak üzüyor.
Markum: Değişik bir arayüzleri var. Ama kullanışlı. Ben çok fazla kullanmadım ama aktif olarak kullanan arakdaşım oldukça memnun. Önerebileceğim bir firma.
Natro: Birkaç domainim var. Pek kullanmadım ama kullanan arkadaşlar memnun.
İsimtescil: Zamanında çok kullandığım servis açıkcası arayüzleri hoşuma gidiyor. Çok kullanışlı.. Bir kaç kere hatalarıyla boğuştum. Ama bilmiyorum diğer domain servislerini bu kadar kullanmadım onlarıda bu kadar kullanmış olsaydım böyle hatalar ile karşılaşabilirdim belkide. Forumda konusu açıldıkça soğudum ben de her r10'lu gibi. Yavaş yavaş buradaki domainlerimi eritiyorum.
Godaddy: Hiç sevmediğim bir servis. Arayüzünü beğenmiyorum. Ağır bir arayüzü var. Ana sayfasındaki yetişkinler için siteleri anımsatan Godaddy Kızları ile beni ilk baştan soğutmuş bir servis. Ama benden kıyısından köşeşsinden bulaşıyorum. Dile kolay; dünyanın domaininin üçte biri burdan reglenmiş. Bir domainim kayıtlı onunlada abim ilgileniyor. Yani hiç uğramıyorum Godaddy'ye. Zamanında whois bilgilerini gizlemek bile ücretliydi

.
İhs: Bayağı domainimi barındıran servis. Bir kere problemle karşılaşmıştım umarım istisnadır. Sevmediğim yanı yönetim panelinin farklı bir sitede olması(e-destek). Neden ihs.com.tr den domainlerimizi kontrol edemiyoruz hala anlamış değilim.
Name.com: Yaklaşık 30-40 domainim burda kayıtlı. Forumda kimilerinin güvenmediklerini sıkca okusamda bana hep güvenilir gelmiştir. İsmi gayet profesyonelliği anımsatıyor: name.com. Bir de zamanında eşantiyon olarak verdiği "
google.com apps hesabı"na merakım sayesinde bayağı domainimi burdan kaydetmiştim. Ama burdaki domainlerimi pek kullanmıyorum.
Hostevi.com: İsmini duymak bile tüylerimi diken diken ediyor. Kendileri iyi insanlar bana yardımcı oldular ellerinden geldiği kadarıyla ama her önüne gelen domain hizmeti verirse böyle olur. Ne NS değişir, ne Whois bilgileri güncellenebilir. Hata üstüne hata. Uzak durulması gereken bir servis.
Netfirms: Her domaine ayrı bir panel veren firma. Yani transfer işlemi yok her domaini ayrı bir panel ayrı şifre ile yönetiyorsunuz. Domaini satarsanız şifresini sattığınız kişiye veriyorsunuz. Böyle olması domainlerinizi unutmanıza yol açabiliyor. Özellikle benim gibi ~20 domaininiz burda kayıtlı ise. Panelleri güzel. Pek sorun yaşamadım sadece kredi kartının tarayıcıdan taramanızı göndermenizi istiyorlar yani kredi kartının elinizde olduğunu ispatlamanızı istiyorlar bir kereye mahsus.( Ben fotoğrafını çekmiştim. Kredi kartı numarasının son dört hanesi hariç üstünü kağıtla kapatabilirsiniz. )
Ndomain.net: Asıl kullandığım servis burası. Sahibi olan
freebet kullanıcısı çok iyi birisi. Yaklaşık 50 süper domainim burda kayıtlı. Sağolsun freebet arkadaşım elinden gelen her türlü yardımı esirgemiyor.. Üstelik kendisi de kar etmiyor. Tek sevmediğim tarafı godaddy bayiliği olması.
Ovh: Asıl işi hosting ve sunucu servisi olan OVH'den oldukça ucuza domain alabiliyorsunuz ama sadece belirli ülkelere hizmet veriyor. (Almanya, Fransa, İngiltere gibi). 1€'ya domaininizi buraya transfer edebiliyorsunuz. (1 yıl uzamış oluyor ayrıca). Panelleri bayağı karışık. Ayrıca yaptığınız her değişiklik(Ns,Whois güncellemesi..) manuel olarak bir görevli tarafından onaylanıyor (yaklaşık 1-2 dk sürüyor bu onaylama işlemi)
Fastdomain.com Bluehost.com Hostgator.com Dreamhost.com... gibi asıl işi hosting sağlamak olan servisler: Arayüzleri genelde kendilerine özgüdür. Basit işlemlerin(NS değiştirme, Whos güncelleme...) kolayca yapıldığı servislerdir. Domain ücretleri diğer servislere göre pahalıdır. İngilizceniz varsa iyi destekleri vardır. Bir domaini yanlış şekilde kaydetmiştim (...evi.com yerine ...eviniz.com şeklinde). Ticket açtım paramı hemen iade ettiler... Paradan kaçmıyorlar. Bu servislerde de kredi kartının fotoğrafını istiyorlar.
Başka nerde domainim var aklıma gelmiyor. Hatırlarsam yazarım.
Genel olarak tercihim yerli servislerden yana. Tüm domainlerimi İhs'ye ya da Markum'a taşımayı düşünüyorum.