Konu
Hangi Domain Firmasını Tercih Ediyorum?
11-03-2009, 22:11:12
DomainUsta
Hangi Domain Firması ile Çalışıyorsunuz?
Anketi oylarsanız sevinirim.
-------------------------------------------------------------------------------
Kayıtlı olan yüzlerce domainim için hangi firmayı kullandığım sıkça soruluyor. Ben de kullandığım firmalar hakkında kısa bilgiler içeren bir konu açmayı uygun gördüm.
Şu an domainlerimin kayıtlı olduğu firmalar:
İsim Tescil;
İlk kullandığım ve hâlâ içinde domainlerimin olduğu firma. Şu ana kadar 100' yakın domain aldım. Herhangi bir sorunum olmadı. Bazı arkadaşların ciddi sorunları olmuş.
IHS
;
Şu an yeni domain alırken kullandığım tek yer. Diğer tüm domainlerimi buraya transfer ediyorum. Sade arayüzü ve yaptıkları temiz iş beni sevindiriyor. Şu an için domainlerimden 95 tanesi burada. Tavsiye ederim.
Name.com
;
10 tane domainim buradaydı. Basit bir arayüzleri var. Ama ben çok güvenmiyorum. Başka firmalara transfer edip, trasnferi tamamladığım bir çok domain name.com hesabımda görünmeye devam ediyor.
Godaddy
;
Onlarca domainim var burada da. Ben açıkçası reklam ve bazı politikalarını sevmiyorum. Yurtdışında nodaddy de denilen ve hakkında olumsuz onlarca site açılan bir yer.
Enom
;
Birkaç domainim var, hakkında çok bilgiye sahip değilim.
Türk Ticaret
;
Çok fazla domainim yok burada. Genellikle, başka firmaya transfer edemediğim, iç transfer ile aldığım domainler var. Şu ana kadar bir problem yaşamadım. Problem yaşayan arkadaşların olduğunu biliyorum.
Markum
;
Birkaç domainim var, problem yaşamaya fırsatım olmadı.
Natro;
Birkaç domainim var, burada da problem yaşamaya fırsatım olmadı.
Domain Turnpike
;
Mecburi olarak kullandığım ve hesabımda bulunan domainleri sattıktan sonra bir daha hiç kullanmadığım ve tavsiye etmediğim bir yer.
Manage.Snapnames.com
;
Backorder'dan kazandığım domainleri kontrol ettiğim sistem.
Answerable
;
Birkaç domainim var, problem yaşamaya fırsatım olmadı.
NDomain
;
Mecburi olarak kullandığım ve ileride kullanmayı düşünmediğim bir yer.
Register.com
;
Bir domaini transfer etmek için yurtdışında bulunan merkezlerini aramanız gereken bir yer.
(Yukarıdaki bilgiler kişisel tecrübelerime dayanmaktadır ve herhangi bir bağlayıcılığı bulunmamaktadır.)
Bu işte en önemli hususlardan biri akıllı olmak ve akıllı davranmak. Yoksa, hangi firma olursa olsun, aman domainlerim gitti, aman şöyle oldu diye ağlarsınız. Biz işimizi bilelim de firmaya işimiz çok düşmesin.
Selametle...