konuyu bilgilendirme veya tartışma konusuna çevirip, ticaret dışı mesajlarla doldurmak istemiyorum ama ben de @GangSta gibi düşünenlerdenim.

eğer kodcu olsaydım, demo verirdim çünkü kodlanan bir sitede açık bulunup bulunmaması, neleri yapabildiğimi sergilemek, vb önemlidir.

ancak wordpress temalarda önemli olan "kişinin istediğini" yapabilmektir. bunun için geliştirdiğim yöntem de şudur:

- alıcıya neleri istediğini sorarım
- tasarım şablonu(anasayfa, kategoriler, iç sayfalar) çıkarır, gösteririm,
- şablon beğenilirse kodlarım,
- şablonda düzenleme istenirse düzenlerim,
- şablon hiç bir şekilde beğenilmezse, işi yapamayacağım düşünülürse, işi bırakırım, ücret de talep etmem.
- şablon beğenilip, kodlama bittikten sonra da istenen düzenlemeleri yaparım,
- 6 ay boyunca tema ile ilgili ayrıntılara da destek veririm.

bu sayede, başta belirttiğim "kişinin istediği" tema ortaya çıkmış olur. eğer size demo gösterip, canımın istediğini yapsam, sorun çıkardı. wordpress ile ilgili kodlama bilgimin yetersiz olduğunu da kimse ileri süremez zaten.

şablon çıkarma 1 gün, kodlama 1 gün sürer. sonuçta şablonumdan memnun kalmazsanız 1 gününüzü bana harcamış olursunuz. ben de bir şablonu size harcamış olurum. asıl zararlı benimdir ama işverenin memnuniyeti önemli olduğu için bunu önemsemem.

peki niye inatla demo göstermiyorum:

- temalarımın klonlarını görmek hoşuma gitmiyor,
- temalarımdaki ayrıntıların, başkaları tarafından öğrenilmesi hoşuma gitmiyor,
- forumlarda "bu sitedeki gibi bir tema istiyorum", diyenleri görmek hoşuma gitmiyor,
- benim temalarımı başkalarına satmaya çalışanları görmek hoşuma gitmiyor(alıcıdan kaynaklı sorunlar nedeniyle),
- yaptığım tema, sadece "o temanın sahibine" yapılmıştır ve onun memnuniyeti önemlidir. sizin o temadan memnun kalmanızı beklemem,

son olarak, "çok kaliteli temalar" konusuna değineyim. çok kaliteli temalar şu adımlarla yapılır:

- tasarımcıya gidersiniz ve bir tasarım satın alırsınız, 300 lira ödersiniz,
- kodcuya gider 200 lira ödersiniz ve temayı kodlatırsınız,
- seo uzmanına danışır, sorunları gidertirsiniz, 100 lira ödersiniz,
- 100 liraya logo yaptırırsınız,
- temanız hazır.