Sofya merkezli bir hosting firması, 2 buçuk senedir kullanıyorum, sadece bir kez PHP ile mail gönderme sorunu çıkmıştı, onu da canlı sohbet kısmındn bilrmiştim, 2-3 dk içinde çözmüşlerdi (geçen yaz). Bunun dışında bir sorun çıkmadı. İngilizce arayüzü olmadığı için (hem hosting sayfası kısmında hem de ödeme kısmında) ben isteyenlere aracılık etmek istiyorum. (Not: Yönetim paneli İngilizce)
ortak özellikler:
cPanel, ikide bir güncelleniyor, son sürüm yani
PHP5
Perl
CGI-BIN
Python
SSI
Zend Optimizer
Curl
GD library
ImageMagic
FrontPage extensions
Cron jobs
MySQL
PostgreSQL
PHPmyAdmin
MX kayıtlarını düzenleyebilme
sınırsız sayıda veritabanı oluşturabilme
sınırsız sayıda alt aladı oluşturabilme (subdomain)
sınırsız sayıda mail hesabı
paketler (yıllık fiyatlar):
tek alanadı için (5GB alan, 80GB trafik): 29 TL
6 tane alanadı için, yani 6 ayrı siteyi host edebilirsiniz (8GB alan, 120GB trafik): 45 TL
7 tane alan adı için (10GB alan, 150GB trafik): 75 TL
9 tane alan adı için (20GB alan, 800 GB trafik): 110 TL
sınırsız alan adı için (1,5 GB alan, sınırsız trafik): 180 TL
bu ücretler dışında başka bir ödeme yapmak zorunda değilsiniz
ödeme şekli: PayPal ya da Garanti hesabına havale, IBAN da olur.
Fiyatların Türkiyeye göre düşük olmasının sebebi internetin, vergilerin ve elektriğin ucuz olması, yani kalitede düşüklük gibi bişey yok, gerçekten iyi iş yapıyorlar.
alan adı meselesine bir açıklık getireyim, sizin işte mesela üstten ikinci paket için diyorum 6 tane alan adı sahibi olmak zorunda değilsiniz, ama 6 tane farklı site yayınlayabilirsiniz demek olur.
Sofya'yla internet bağlantısı nasıl diye soranlar olacak, cevap vereyim; Batı Avrupadakilere oranla daha hızlı, zaten Sofya-İstanbul arası kabaca İstanbul-Ankara arası kadar bişey.
bunun dışında hosting ile ilgili daha fazla özellik var ama hepsini yazmadım, isterseniz sorarsınız cevap veririm. hosting firmasının adresini buraya şimdilik yazmıyorum, yasaktır belki, eğer sorun değilse yazarım, ama siz yine de pm'den sorabilirsiniz, cevap veririm.
Tekrar bi hatırlatma yapayım, ben sadece aracılık yapacağım. Bu firmayla doğudan bir ilişkim yok (normal müşterisi olmak dışında). Bir de eğer sonra hosting firmasına karşı bir sorunuz falan filan olursa ve ben size yine yardımcı olurum, ama söyliim adamlar azbucuk İnilizceleri var, siz de direk iletişime geçebilirsiniz.
(kurallarla ilgili Umarım Gözümden Bişey Kaçmamıştır, kaçtıysa da son karar tabii ki moderatörlere ait)
Edit: arkadaşlar hosting şirketi: tophost.bg