Olay değer vermek ya da vermemek değil. Verdiğin değeri belli etmek. Çok değer verebilirsin, her şeyden çok sevebilirsin, onsuz yapamıyor olabilirsin fakat bunu ona belli etmeyeceksin. Etmemen gerek zaten, açık vermemen gerek. Çünkü seni ne kadar seviyor da olsa açığını yakaladığı an eline koz geçer. İstemeyerek yapıyor olabilir fakat bilinçaltında "ben ne yaparsam yapayım beni bırakmaz" mantığı olur daima. O hata yaptıkça sen alttan alırsın, sen alttan aldıkça o daha saçma hatalar yapar. Olay adeta oyuna dönüşür ve bu oyunda asla kazanan kimse olmaz. Çünkü bi' süre sonra kalbin öyle bir kırılır ki, bu darbenin son olduğunu farkedersin. En son hatası öyle büyüktür ki, deliler gibi sevsen de affedemezsin, gururuna yediremezsin. O da pişman olsa da dönemez. Çünkü bilir hatasının büyüklüğünü. Sonraları anlar kıymetini ama artık her şey çok geç olmuştur. Özlersiniz ama dönemezsiniz, seversiniz ama dönemezsiniz. Aşıksınızdır ama yine dönemezsiniz. Çok pişman olursunuz çook.
Dediğim gibi olay işin azında çoğunda değil. Olay sınırları belirlemekte. Yine çok sev, yine çok değer ver ama bunu ona belli etme. Belli edersen ipleri onun eline vermiş olursun. Her şey üstte yazdığım gibi olur sonra.
hocam bi yaşanmışlık var galiba
bazı yerlerde beni anlatmışsın