[konudışı]
mod olmak istiyorum super mod olmak istiyorum konusunu görünce 9-10 yıl öncelerine gittim

irc de
op olmak
aop olmak
sop olmakla başlıyordu bu işler
sonra kesmiyordu yeni kurulan bi irc server sahipleri büyük kanalların sop aop larına co-admin lik falan teklif edip transfer oluyordu bi süre sonra oda kesmiyordu 1-2 arkadaş ortak server kurup root adminliğe terfi ediliyordu bi süre sonra oda kesmeyince serverıda kapatıp kafana göre kanallarda user olarak takılınıyordu

sonra forum mevzuları başlayınca mod smod co-admin admin olayı aynı sıra ile sonrada kendi forumunu kur sonra kapat

demişlerya tarih tekerürden ibaret
hey gidi günler hey

acaba hala irc de takılan varmı? yada aop sop peşinde koşan

sanırım irc şimdi sadece botnetçiler kullanıyordur

acaba icq da hala takılan varmı? bazı int cafelerde kapıda icq vs yazılı olanlar var hala önünden geçerken görüyorum

[/konudışı]
arkadaşın mesajı görünce bian gerilere gittim ve sırf bu arkadaş için bi forum kurasım geldi

artık mod mu smod mu ne isterse ayarlardık

konunu böldüğüm için kusura bakma dostum
Çok Güzel bir Konuya değindin arkadaşım 7-8 sene öncesinde millet irc de sadece bir kanalda op olmak için aylık ya kontör yada para veriyordu..

şimdi iş değişti Forum siteleri daha Moda oldu ve hala ircde takılan varmı soruna cevap evet hala var ama onlarda da nasıl ki bizim ilk günkü heycan varsa onlarda o var. Fazla Gitmez onlarda zamanla sıkılırlar.