hosting_bilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşım o olay şöyle yapıalbilir;
reseller hesabın veya hosting hesabın varsa %10 - % 15 limitin vardır güzel bir ayarlama yapılmıştır sunucunda fazla cpu kullanıp suıspend çekilmesinden se yavaş yavaş yapıyordur o tür işleri yani mesela 15000 kişi varsa listende 1000 - 1000 yolla herkeze anında gider
sen eyer hepsini aynı anda seçip yollarsan sunucu kasılması olamması için paket paket böler o da maillerin biraz geç gitmesine neden olabilir
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
Saygılarımla

ya şöyle söyliyim ben vps kullandım vps de aynı anda 500 üyeme atıyordum 500 üyeye gidiyordu 1 rer 1 rer de atınca gidiyordu

şimdiki forumumda 400 üye var 1 den 50 üyeye kadar attığım mailler gidiyor

ancak 50 den sonraki üyelere mail gitmiyor 4 kere denedim 4 20 dakka içinde 4 kere denedim 4 kerede 1 mail gitti oda 50 kişiye

Yani mailler sunucu üzerinden gittiği için sunucuda kısıtlama olduğu için gitmiyor sanırım

vps aldığımda kısıtlama yoktu 1 defada 500 kişiye yolla diyordum ayarlama kısmından 2 dk içinde 500 kişiye mail direk gidiyordu herkesin mail kutusuna geliordu mailler

yani sunucuda kısıtlama varsa mail gönderme kısıtlaması varsa buna nerden bakabiliriz ?

vbulletinde sorun olsa ilk attığım zaman 50 kişiye mail gitmezdi

biliorsun sende sunucu firmaları spam die mail kısıtlaması koyuyor saatte örnek veriyorum 50 20 koyuyor sunucu sahipleri