Özgün makale ile ilgili bazı şeyleri daha paylaşmak istiyorum.
Yeni açılmış bir sitedeki özgün makalelerin karşılığını (geri dönüşümünü) hemen alamayabilirsiniz.
Çok kaba taslak bir formül yapacağım:
Hit = İçerik + Reklam
Bir sitenin içeriği var fakat reklamı yoksa, bu siteyi kimse bilmez. Bir sitenin içeriği yoksa, fakat reklamı varsa, giren kişiler ya hemen çıkar ya da hasbel kader reklamlara tıklar. (Reklama tıklansa bile, randıman çok daha az olur)
Bir web sitesinin asıl konusu ile ilgili bir içeriğin randımanı, ortalama olarka daha fazla olur.
Web sitesi açılalı 1 hafta olmuş, özgün 20-30 makalede var sitede. Bu makaleler de indexlendi diyelim. Başka, kaliteli sitelerde, sizin bu özgün makaleleriniz alıntı olarak yazıldığı halde google bu siteleri daha üstlerde çıkarır. (Ben özgün yazdım, başkası indexlendi de beni geçti diye üzülmenize gerek yok. Büyük balık küçük balığı yutar, yapacak birşey yok.)
Ne yani, o zaman ben yeni site açtıysam, hiç şansım yok diye birşey de yok. Bilakis google, ilk olarak sizi indexlediği halde, diğer sitelerdeki alıntı konuları, bu konularda sizin linkiniz bulunduğu halde, aramalarda daha üstlere çıkarsa dahi. Sizin kalite puanınız yavaş yavaş armaya başladı bile... Belli olmayan bir süre sonrasında, sizin sitenizdeki makalelerinizdeki aramalarda genel olarak hep siz ilk sırada çıkacaksınız (rekabet içermeyen aramalarda) Rekabet içeren arama anahtar kelimelerinde de, yeriniz (sıranız) kötü bir yerde olmayacak...
(Tamamen kendi tecrübelerimle yazdım)