Blogumun alt kısmında bulunan "Son Dinlediklerim" bölümü içerğini
Last.FM'den sağlıyor. Bunu nasıl yaptığımla ilgili sorulara cevap vermek için bu yazıyı yazıyorum.
"Son Dinlediklerim" kısmını eklenti ile sağlıyorum. Aslında bu konuda birçok eklenti üretilmiş. Fakat bu eklentiler arasında en hızlı ve stabil olanı iLast.FM. Bunun için bu yazımda bu eklentinin kurulum ve kullanımı ile ilgili bilgiler vereceğim.
Eklenti sekmesi altından iLast.FM eklentisinin ayarlarını da yapmayı unutmayın.
- Username kısmına Last.FM kullanıcı adınızı girin.
- Display seçeneğinden şarkıların hangi koşullara göre listelenmesini istiyorsanız seçiminizi yapın.
- Period kısmı sadece Top Albums(Çok dinlenen albümler) ve Top Artists(Çok dinlenen sanatçılar) için geçerlidir. Ne kadar zaman aralığındaki istatistiklerin görüntülenmesini istiyorsanız ona göre zaman aralığı seçmelisiniz.
- Display mode seçeneği içeriğinizin nasıl görüntüleneceğini belirler. Eğer benim gibi sadece isim olarak görünmesini istiyorsanız "Only Infos" seçeneğini seçin.
- Number of covers/infos seçeneğinden kaç tane öğenin yayınlanmasını istiyorsanız ona göre bir değer girin.
Eklenti hakkındaki düşünce,sorun ve ek bilgilendirmeleri yorumlarınızda belirtin lütfen.
Yazı adresi:
Wordpress'e Last.FM Entegresi | Bekir Cem Weblog