php bilen diyecektir ki kesinlikle php boşver bill amcanın ürünlerin özgür kaynak bu su bu...

bir profesyonel olarak ben asp.net kullanıyorum asp de biliyorum ancak nesnel sabah aksam asp.net teknolojisine dua ediyouma ayrıca asp.net bir dil değildir bir teknolojidir.

neden asp.net dersen neden php diye hemen söyleyim
cünki .net öğrenirsen hiçbir ekstra dil öğrenemden hem web sitesi kodlarsın (kolayca) hem windows programı hem mobile program.
ben 7 programlama dili biliyorum ancak c# ile .net öğrendiğim en son dil öbürleriyle zaman kaybetmişim diyorum baska birsey demiyorum.

.nete geçenlerin favori sorusu da
visual basic .net mi? c# mi?

bence c# cünki ben c++ temelli biriyim bana daha hoş geliyor yazılımı.
dim sadasd as fln bana garip geliyor

c# için kaynak daha cok gibi birde(sadece bir kisisel görüştür tam tersi de olabilir)

birde .net in arkasında ciddi bir profesyonel hatta dev var. misal ajax(bastirdi parasını ms 55 tane mı ney %100 uyumlu kontrol yazdırdı kendine bunlardan 20 küsürü sadece php de var), misal linq
(inan bana linq yuzyılın icadı acayip işini kolaylastırıyor kişinin)
ayrıca nesnel bir dil yani birseyleri sınıf yapıp rahatlıkla heryerde kullanabiliyorsun.

php nin ne yönü güzel dersen hemen söyleyim örnek uygulaması cok yani ücretsiz acık kaynak yazılımı cok
serverleri ucuz.

ama insanlar php de bir yere kadar sana yardım eder iş birazdaha meslek sırrına kaçmaya başlayınca kimse paylaşmak istemez. o yüzden phpkaynaklarına aldanma bence

kitap olarak kesinlikle selcuk özdemir in "c#.net 2008 ve asp.net" isimli kitabını tavsiye ederim yok interfacemiş yok suymus yok buymus ayrıntıya girmiyor sadece bir haberr sitesi bir eticaret sitesi bir forum bunları yazarken sana gereken teknolojileri veriyor işin ayrıntısına kaçmıyor ayrıca öğretim tarzı cok hosuma gidiyor bol örnekli resimli bak sunu yaparsan kesins u hatayı alırsın.. su hatayı aldıysan sunu unutmusundur fln da diyor..

ayrıca 15 tl
ve bir teknik kitap ne kadar ucuzsa başlamak için o kitap en iyisidir...
windows program yazmayı da web yazmayı a anlatıyor kitap linq da var.