1. Google açıklamasında :
Alıntı
Sitenizi incelemek için Lynx gibi bir metin tarayıcısı kullanın. Çoğu örümcek Lynx kadar çok görür. JavaScript, çerezler, oturum kimlikleri, çerçeveler, DHTML veya >Macromedia Flash gibi özellikler sitenizin tümünü bir metin tarayıcıda görmenizi engelliyorsa, arama motorları da sitenizi taramakta zorluk çekebilir.
diyor. Yani google Lynx
kullanmıyor. Onun gibi siteyi görürüm, diyor. Bu konu net anlaşılsın.
Bu tarz web browserlar kullanarak bir tarama örümceğinin web sitenizi nasıl gördüğü konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.
2. Google flash, doc, pdf gibi dosyaların içindeki metinleri okuyabiliyor. Bu demek değil ki google benim flash dosyamın görselliğini ya da doc, pdf dosyamın güzelliğini görüyor. Yaptığı şey, bu formatlara uygun readerlar sayesinde barındırdıkları metin dosyalarını okuyabilir. Şimdilik geri kalan ekstra özellikleri okuyamıyor.
3. Buradaki açıklamada dikkat etmenizi istediği konu, kod parçacıkları kalmış, anlamsız linkler oluşturulmuş bir tasarım yapmayın. Botlara yardım edin ana fikri yatmaktadır.
4. Bilmeyenler için söylüyorum. Optimizasyonun altın kurallarından biri de "spider" dediğimiz, arama motoru tarayıcılarının sitemizi nasıl gördüğünü iyi tespit edip, sayfayı ona göre düzenlemektir. İpucu : metin tabanlı tarayıcılarda sitenizde cümlelerin yapısını ve kullandığınız kelimelrin oluşturduğu kelime guruplarına dikkat edin.