MSN de Otomatik Yazı yazan veya Dosya Gönderen Virüsün Temizlenmesi
Şöyle ki geçenlerde bir arkadaş bana (kendisi bilmeyerek virüs ona gelmiş) linkte youtube girmek falan yazıyordu en güvendiğim bir arkadaştı. Gelen linke tıkladım. Dosyayı indirdim. İndirdiğim dosyanın boyutu 10 KB civarıydı. Ben bunun virüs olduğunu anlamıştım. Ama zaten o dosyayı indirmeden linke tıklayınca virüs sizede bulaşmış oluyor. Ve karşı tarafa siz haberiniz olmadan msnde pencere açtığınız kişilere dosya ya da yazı yolluyor ve ekran gidiyordu. Neyse böyle bir sorun oldu. Sonra baktım nereyi okuduysam tek kurtuluş format yazıyor. Bende format atmasını pek sevmeyen birisiyim. Biraz karıştırdım internet alemini belki bulurum diye ama saçma şeyler çıktı mesela "regedit" yazıp kayıt defterinden falan silme burdan denedim ben yapamadım. Neyse burayıda geçelim. Bu virüs öyle bir şey ki antivirüslere yakalanmıyor. Spyware yani reklam virüsü gibi bir şeymiş bilgisayar bunu normal bir dosya gibi algılıyor. Hiç bir zaman antivirüsler tarafından yakalanmıyor. Şimdi bu virüsü bulaşanlara nasıl silmesi gerektiğini anlatacağım yaklaşık 10 program civarı denedim tek program sildi.
indirip kurun sonra Windows nereye kuruluysa ordaki sürücüyü işaretleyip scan now tuşuna basın. Bırakın tarasın sonunda dosya adları falan bulacaktır.Sonra select all(hepsini seç) dedikten sonra hepsine tik atılmış olacaktır. Clean deyip temizleyin. Son olarak bilgisayarınıza reset falan sorarsa mutlaka yapın. Bilgisayar açıldığı zaman tekrardan tarama yapıyor. Orda da aynı işlemleri uygulayın. Ve göreceksiniz ki artık msn virüsü silinmiş bilgisayar dosya ya da resim yollamıyor. Ama discovery yüklüyse o hata veriyor. Discovery'i tekrar kurmanız gerecek. Her neyse basitten almaya çalıştım. Bu program iş görecektir.....
Program indirme Adresi:
[HIDE]
RapidShare: Easy Filehosting
Dosyanın Rar Şifresi :www.forumto.com
[/HIDE]
NOT Alıntıdır..