biz bıraktık buradaki arkadaşlarla iş yapmayı çünkü yaptıracağım derler fiyat söylersin çok fazla derler sonra dolandırıldım sonra destek kayboldu vs derler ama hala da akıllanmazlar

biz hayretler içerisinde kalalı yıllar oluyor siz de alışırsınız ustad
academy arkadaş sen de alınma ama gerçekten ben de birşeyler söylemek istiyorum.
Şimdi gittigidiyor veya sahibinden gibi siteleri beğenip benim de böyle bir sistemim olsun diyenlerin hiçbirinin cebinde 6.000 TL si yomu da bu siteler gibi site yapamıyor?
ekmeği beğenmeyip pasta yiyenler diyorsunda yavan ekmek yiyerek sağlıklı beslenilmez 1. bu işi kendine hobi için değil geçimini sağladığı meslek olarak yapanlar için tek ihtiyacı ekmek olmayanlar için, bir ofisi olan,eleman maaşı, elektrik telefon, sigorta, kira , yakıt, vergi gibi giderleri olanlar için sağdan soldan çalma çırpma kodlarla iş yapmayanlar için, 2 ay sonra askere gidiyorum demeyenler için, kontörlü telefon kullanıp kontörü bitmeyen, müşteriye çağrı göndermeyen, adam gibi çalışanlar için o paralara o işler olmaz. öyle siteler yapılmaklada bitmiyor. yaptıktan sonra işin %20 si anca biter. sonrasındada desteği başlar ve o da bir masraftır 2.
sen basit bir hesapla 6000 TL ye kendin yaptıracağını söylüyorsun eyvallah.
Ben de sana şöyle bir hesap yapayım ...
Bu işi sıfırdan 1 kişi en az 4 ayda yazar. Birsürü hataları barındırır. Testlerin bitmesi hataların giderilmesi ile 6 ay zaman alır 1 kişi yaparsa. Yapacağın siteyi günde en az 50.000 kişi ziyaret edecek. Aynı anda 1000 kişi kullanacak. Saniyede 5000 transaction'ı kaldıracak bir database ve kodlama tekniğini gözönünde bulunduracaksın. Birkere bu performans konusunda emin olabilecekmisin aldığın kodlara?
Sana 6000 TL fiyat verse aylığı 1000 TL gelir. Böyle bir yazılımı %100 kaliteli yazabilecek bir adamım bugünkü maaşı en az 3.000 TL dir. Çok deme. Bir amelenin yevmiyesi 60 TL . Bir anahtarcı çağır kapıyı açmaya 30 tl alır. Sadece adam maaşı üzerinden sana maliyeti 18.000 TL + SSK + Yemek + Vergi olur baştan. Yani minimum maliyet 30.000 TL. Bunun üzerine kâr koymadık daha.
Senin yaptığın hesap güzel. Ama bu hesapta gerçek. Sen nasıl vereceğin paraları kolay kazanmıyorsan böyle bir yazılımı yapan da kolay yapmıyor. Yada yazılımı yaparken biryerden para yağmıyor ona.
gittigidiyor veya sahibinden gibi bir proje istiyorsun.
Bu siteleri inceleyip fonsyonlarını bir word'e yazsan 3 gününü alır.
Böyle bir yazılımı ben 3-5 bine yaparım diyene de pes derim. Eğer bu kafada iş yapmaya devam edersen yakında ekmeğe muhtaç hale gelirsin.
Ben yeniyim bu sitede. Gördüklerim karşısında hayrete düşüyorum. Genellikle forumlardan öğrendiği 3-5 bilgi ile çalma çırpma kodlarla cep harçlığını çıkarmaya çalışanlarla mesleği bu olanlar aynı yerde. İş yaptıranlarda bu fiyatların cazibesiyle heveslenip parasını zamanını kaybediyor. İş yapmaya çalışan parasını alamıyor, yaptıran yaptırdığını alamıyor, böyle bir kısır döngü var. Ben freelance çalışanlara karşı değilim ama bu işi bukadarda ucuzlatmanın anlamı yok.