tabloları aşağıdaki gibi kullanıp ilk satırda listelenecek verilerin açıklamasını yazıyorum sonra alttaki satırlarda do while ile veri tabanından bilgileri çektirip ne kadar veri varsa satır satır ekrana bastırıyorum.
tablo kullanmadan tamamen css ile aynı şekilde verileri listelemeyi bir türlü beceremedim. aslında listelemede sıkıntı yok ama bir takım şekil şemal bozuklukları oluyor şöyleki css ile aşağıdaki tablonun aynısını satır satır listelenecek şekilde yapınca sütunların genişlikleri bir birini tutmuyor. mesela 2. satır 2. sütuna denk gelen kutu içindeki veriye göre 200px oluyorsa bir altında yer alan kutu 300px oluyor. yani bu durumda kutular bir birinden bağımsız ve farklı ebatlarda görünüyor.

madem öyle css de satır satır yerine tabloyu sütun sütun oluşturup bastırayım dedim her sütun için do while döngüsünü kullanmam gerekti. bu seferde hem sayfa açılması bir miktar yavaşladı hemde kutuların yüksekliklerinde sorun çıktı biri 20px iken bir yan tarafta aynı hizada olması gereken kutu 50px oluyor;

aşağıdaki tablo ile listeleme olayını css de yapmanın yolu nedir :hmmmm:

<table border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" width="400">
    <tr>
       <td width="230" height="21" align="center" bgcolor="#C1D3FB" class="tablealtbaslik">Kategori Adı</td>
       <td width="100" bgcolor="#C1D3FB" class="tablealtbaslik">Konu Sayısı</td>
        <td width="70" align="center" bgcolor="#C1D3FB" class="tablealtbaslik">Hit</td>
      </tr>
  <?php do { ?>   
 <tr>
 <td height="20" align="center" bgcolor="#F5F8FE">
   <? echo stripslashes($row_kategori['kategori']); ?></td>
 <td bgcolor="#F5F8FE" class="anayazi"><? echo stripslashes($row_kategori['konusayisi']); ?></td>
        <td align="center" bgcolor="#E3EBFD">
  <? echo stripslashes($row_kategori['hit']); ?></td>
 </tr>

<?php   } while ($row_kategori = mysql_fetch_assoc($kategori)); ?>
   </table>