sesar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
pagerank = algoritma.
Copy paste yaparak sadece linklerle bir sitenin PR'sini kolaylıkla yükseltebilirim =)

Fakat özgünlük herzaman iyidir.
Arkadaşlar birde şöyle bir durum var. Gerçekten özgün birşey yaptığınız zaman diğer sitelerden link alabilmelisiniz.
Yani insanlar bunu sitelerinde, bloglarında veya forumlarda paylaşmalı sizin linkinizi vermeliler.

Dediğim gibi mesela WP tema yaparsınız kullanan sitelerin footer kısmında sizin linkiniz varsa link kazanırsınız.

Bir örnek daha vereyim. Türbe ve din ile ilgili bir sitemiz vardı. Araştırmacı bir kişi için açmıştık. Türkiye'de olmayan bilgilere aitti site. Backlink vs. gibi hiç bir derdimiz olmamıştı. Sadece siteyi açmıştık. Bende yardımcı olabilmek adına açmıştım zaten siteyi. Pagerank değerini kontrol ettiğimde bir baktım PR 2 olmuş.
Daha sonra farkettim ki bütün islam siteleri, link siteleri ve dizinler sitemizi eklemişler.Forumlarda paylaşmışlar.
Hatta mail atıyorlardı kaynak göstersek yayınlayabilir miyiz Hakkınızı helal eder misiniz diye. Bizde elbette yayınlayabilirsiniz diyorduk.

Ama bu şartlarda özgün içeriğe TÜRKİYEmiz değer vermiyor. Sitesine koysa bile kaynak belirtmiyor.

Size bir sır daha vereyim. Mesela link değişim yaptığınız zaman alt kısma yanyana 5-10 tane linki yanyana koyarsanız Google bunun link değişimi olduğunu anlıyor.Yani doğal olmayan backlink. Bunun için Blogroll gibi bir sistem kullanın. Ayrıca yazdığınız yazıları bir yerde paylaştıktan sonra uzun makalenin altına kaynak olarak linkinizi koyarsanız Google bunun beğeni olduğunu anlıyor. Buna da Doğal Backlink deniyor.

Ayrıca backlinkleriniz ne kadar çok tıklanırsa o kadar iyi.