ilanı veren:
DSG İnsan Kaynakları ve Danışmanlık Tic. Ltd. Şti. (önce kendi sitesine tasarımcı bulmalı. Türkçe sitedeki insan resimlerinde, Türkler veya en azından Türk'e benzeyenler kullanılır, amerikalılar veya 185 boyunca norveçli kızlar değil.)
ilana gelince, her zaman ki gibi ücret belli değil. büyük ihtimalle asgari ücreti düşünmüşlerdir. eminim, asgari ücrete çalışacak birini de bulurlar ve başvuran, "bunların hepsini biliyorum", der. halbuki bu niteliklere sahip birinin aylık maaşı minimum 20-30 bin dolardır. hem seo uzmanı olacak, hem ajax, js, java'ya hakim olacak. börek de açsın bari.
bu da iyiymiş: "Java, XML, Web Servisler,RSS, Atom vs gibi bazı temel teknolojilere hakim". temel teknoloji derken mars'a araç göndermeyi saymayı unutmuş. java'dan temel olmaz. java başlı başına bir dünyadır.
geçenlerde yemek yerken yan masada iki kişi konuşuyorlardı. şirketlerine çalışan alacaklarmış, ilan hazırlıyorlar. biri diyor "üniversite mezunu olsun mu?". diğeri diyor "olsun tabii, hatta bilgisayar mühendisi olsun". bilgisayar mühendisinin ne yaptığını sorsan, bilmezler. bu ilanı veren gibi.
ilanı ben versem, böyle yazardım:
portalımız var ve bundan maksimum verim alıp, alanında bir numara yapmak istiyoruz. bu konuda kendine güvenenler, daha önce yaptıkları işleri referans göstererek başvurabilirler. aylık maaş xx dolardır.