yetkili adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaç yıldır joomlayla uğraştığımı ben hatırlamayacak kadar çok oldu. Ama konu joomla yada başka bir sistem değil tasarımdır. Bir temayı alıp 1 gecede size hiç bir kod izi bırakmadan orjinal diye iddia edebilecek bir temaya da çevirebilirim.Konu bu da değil. Yani eğer arkadaş bunu yaptıysa yani aynı image dosyaları ve boyutlarla bire bir kendisi yazdıysa kutlarım ayrıca. Ama konu şu;
Tasarımda yaratıcılık ve tasarımcının hakkı diye bir konu var. Yani siz varolan bir tasarımı bire bir kopyalayarak kendi imzanızla satamazsınız.( Burada kopyalama çalma veya kodları kullanma değildir.) Bu Fikir ve Sanat Eserleri kanunu ile korunan bir haktır çünkü.
Yani anlamıyorum. Madem bu kadar yetenekli ve konuya hakim bir arkadaşımızsınız; neden tamamen size ait temalar yapmıyorsunuz. O zaman emin olun hem daha iyi fiyata hem daha çok satarsınız. Hatta belki biz bile talip oluruz..
Aslında soracak çok soru var.Ama amacım birilerini kırmak ve işinden nefret ettirmek değil. Sadece toplumun bu kolaycılığı ve hazırcılığına isyan ediyorum. Biz ne zaman özgün işleri özgüvenle üretmeye başlarsak o zaman gerçekten ilerlemeye başlayacağız. Bu "bilmem neredeki oto tamircisi ferrari yaptı" haberlerine benziyor. Neden kendi markasını yapmıyor? Çünkü duyulması ve şöhrete uzanması böyle daha kolay. Halbuki yaptığı şey küçümsenecek bir şey değil. Umarım söylemek istediğimi anlatabilmişimdir. Kırılan dökülen varsa özür dilerim. Ama yazdıklarımında düşünülmesini dilerim.
Herkese kolay gelsin.
İlk mesajınız bu şekilde fikirlerinizi beyan eder tarzda olsaydı sizin bu yazdıklarınız dikkate alır, inandırıcı bulur ve samimiyetinizi görür o zaman da belki haklı olduğunuz noktaları dikkate alarak kendimizce dersler de çıkarırdık. Ama ilk mesajınızda siz tam da şimdi eleştirdiğiniz şeyi yaptınız. Araştırma, soruşturma, işin aslını neymiş diye öğrenme zahmetine katlanmadan orjinal tema ile benim yaptığımı karşılaştırmadan şimdi eleştirdiğiniz kolaycılığı seçip hemen karalama yoluna gittiniz. Hem de bu kadarına pes doğrusu dedirtecek şekilde elinizde somut bir kanıt olmadan. Sadece görüntüye bakarak işin aslının başka olabileceği ihtimalini düşünmeden.

Taklit etme olayına gelince..Bu konudaki fikirlerimi birkaç ay önce başka bir platformda şöyle dile getirmiştim ;
Alıntı
...Daha profesyonele yakın bir çalışma oldu bence umarım siz de beğenirsiniz.Ben joomla ile tanışalı 4-5 ay oldu.Tema geçmişim ise ondan daha az.Şimdilik benzeterek veya bazı temaları taklit ederek ilerliyorum ama bu hep böyle olmayacak.Taklit etme insan hayatında özellikle "öğrenme süreci" nde önemli ve ilk aşamadır.Bebeklik döneminde hepimiz yemeyi, içmeyi, konuşmayı, yürümeyi ve buna benzer pek çok şeyi önce taklit ederek öğreniriz daha sonra bu alanlarda kendi özgün davranış tarzımızı geliştiririz.Bu nedenle henüz 4-5 aydır joomla ile tanışmış ve 3-4 aydır da amatörce tema yapan biri olarak bu aşamada profesyonellerin yaptığı işleri taklit ederek veya onların yaptıklarının benzerlerini yaparak kendimi geliştirmeye devam etmem yadırganmamalı. Bu uğraşlar benim gibi tema işine merak sarmış kişilerin de nasıl yapıldığını görmeleri ve kendilerini geliştirmeleri yönünde de faydalı olacak çabalardır.
Ayrıca özgün temalarım da var ve bundan sonra da sadece özgün temalar olacak.
Ama beni tanımayan ve siteme ilk defa giren başkalarının da sizin gibi düşünebileceğini göz önüne alarak bu akşamdan itibaren benzetme yolu ile yaptığım temaları kaldırmayı ya da net ifadelerle hangi temaya bakarak yaptığımı yazmayı düşünmeye başladım.
Son cümleleriniz özür ise özrünüz kabul edildi..