Merhaba,
Ben çeşitli kaynaklar içeriği kendim yazıyorum. Günde 2-3 adet içerik eklemekteyim. Sizce bu yeterlimidir ?
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Örnek vermişsin arkadaşım.
Site adı da ver bakalım. 100 tane özgün konu ile pr6 olunsaydı ben günde 10 tane pr 6 site yaptırırdım.
Örneklerin kelimenin tam anlamıyla atmasyon. Bana 100 özgün konu ile backlink olmadan nasıl pr6 olunduğunu anlat lütfen.
Tek bir pr10 backlink olduktan sonra bomboş bir sayfa bile pr8 olur.
Pagerank özgün içerik hit herşey bu forumda bir birine giriyor.
Bunun nedeni de oradan buradan 3 makale okuyup bunları bir birine karıştıranlar.
Özgün içerik nedir, nasıl hit sağlar, pagerank nasıl hesaplanır, pagerank ne işe yarar herkes kafasına göre takılıyor.
Bir de bu forumda makale konusun da küstahlık başladı.
Makale nedir bilmeyenler yine bilmedikleri başka konular üzerinde 3-5 satır attırıyorlar ve adına makale diyorlar.
Bunlar gerçekten doğru düzgün makale yazan adamlara haksızlıktır.
Bu yazı bir makale ise Radmin in yazdıkları nedir?
Radmin in yazdıkları makale ise bu 5 satırlık yazılar nedir?
Ben bu forumda en uzun en detaylı ve mümkün olduğunca açıklamaya çalışarak yazanlardanım ama bir yazıma da makale diyemedim.
Bir çok konuya sayfa sayfa yorum yazdım da bir gün çıkıp alın size makale yazıyorum diyecek cüreti kendimde bulamadım.
Zaten forumdaki tüm kavram kargaşası makale yazdığını zannedenler yüzünden ortaya çıkıyor.
Birileri özgün içerik ile ilgili makale yazdığını sanıyor. Bunu okuyanlar da özgün içerik ekleyip 1 haftada 50k site yapacaklarını sanıyor.
Çünkü bu özgün içerik makalelerini yazanların çoğu özgün içerik nedir kendileri de bilmiyor. Her farklı metini özgün içerik sanıyorlar.
Unique Content = Özgün İçerik. Bu kesinlikle sadece özgün metin demek değildir.
Ayrıca yine bu özgün içerik makalelerinde kimse Özgün içerik neden hit sağlıyor, pr0 site bile hit alıyor açıklamıyorlar.
Özgün içeriğin diğer seo unsurları içindeki yeri nedir, algoritma içindeki etkisi nedir anlatmıyorlar.
SONUÇ= biri özgün içerik ile ilgili SEO makaleis yazdığını sanıyor okuyan da SEO makalesi de yazılanları doğru varsayıyor ortaya böyle kargaşalar çıkıyor.
Arkadaş SEO daki 2 farklı elemanın ilişkisini yazmış aklınca makale diye.
Demiş ki ne kadar özgün içerik o kadar fazla pagerank.
Buna inanan da oturup sitesine özgün içerik diye değiştirilmiş metin eklemeye başlayacak.
SEO da korelasyon 1 değildir.
İrtifa arttıkça basınç azalır der gibi özgün içerik arttıkça pagerank artar diyemezsiniz.
Eğer öyle olsaydı bu iş çoktan çözülmüştü.
Algoritma korelasyonu düşük bir çok değişkenden oluşan bir sistem. Ve siz değişkenlerden sadece biri ile algoritmayı deşifre edemezsiniz.
Burada makale yazıyorum diyenler ve burada yazılan ipucu kıvamındaki yazıları makale zannedenler önce google da makale nedir diye aratıp öğrensinler.
3 paragraflık öneriler listesini ya da açıklamaları makale diye yazmayın buraya lütfen.