Asp.Net mi PHP mi diye bir çok forumda yüzlerce soru ve cevap hatırlıyorum. Herkes kendisine kolay gelen veya üstün olarak gördüğü özelliklerden dolayı birini tercih ediyor.
Benim şahsi kanaatim her ikisini de kullanabilirsin. Ancak bir çok kodlama yaparken özellikle yeni başlayanlara kolaylık sağlayacak olan .Net Framework teknolojisi desteğiyle asp.net sanki bir adım daha önde.
Özellikle windows programlarında yapabildiğin bir çok işlevi kendi sınıflarını oluşturarak asp.net sayfalarında da kullanabilmen artı güzelliklerinden birisi. Bence asp.net ile başla.
Çünkü .net teknolojilerine yatkınlığın artar ve ileride program da yapmak istediğinde çok yabancılık çekmezsin. Php ise sadece bir script dilidir.
Ama dediğim gibi hangisi kolay geliyorsa sana ondan başla.
Kaynak konusuna gelince, internet üzerinden bulacağın kaynaklar yeni başlayanlar için çok zaman kaybettirir. İşe bilen birisinden öğrenmek sana zaman kazandıracaktır. Tek başına yola çıkacağına maddi durumun yerinde ise bir kursa gitmeni tavsiye ediyorum. Artık kurslarda eskisi kadar pahalı değil.
Programlamanın mantığını, temelini ve belli başlı uygulamaları yazacak hale geldikten sonra takıldığın noktalarda internetten kaynak ara.