sen hiç sanayiye gitmemişsin piyasadan haberin yok.senle tartışmam bile.sen tvden takip et.muhtemel hiç açda kalmadın soğuktada anlamazsın 3 kuruşun ne olduğunu.
Hayatın kadar sanayiye gittim merak etme. Aç kalma olayına gelince eski konularda bir yerde yazmiştim 1996-1999 yılları arasında özellikle bayat ekmeği sıcak suya karıştırıp üstüne peynir koyarak sabah aksam yedigimi yani böyle büyüdüğümü. 3kuruş nedir bilirim 2 kuruş da nedir bilirim.
Benim demek istediğimi ya sen anlamıyorsun ya da sadece bir tarafı düşünüyorsun. Türkiyede maaşlar iyi değil fakat en kötü maaşlar küçük işletmeler diyorum.Şuanda 400ytl maaş + öğle yemeğinde döner ekmek ile işçi çalıştıran birsürü firma var. Sigortası da yok bu işçilerin.
Bu listedeki adamların cogundaki şirketler türkiyede en büyük ve cogunda alabileceginiz en iyi maaşlardır. Ama diyelim sabancının beton çimento ile ilgili bir firmasında kum taşıyan adamın maaşı 600tl ise bu o zenginin suçu değildir. Burda yazan zengin adamın da o işçiden haberi bile yoktur.
Bende isterdim herkes en az 1000tl ve üstü alsın. Ama gözlerimi açıp bakarsak türkiyede 700tl bile güzel maaş oldu. Aylık 300-400tl ye çalışan yaşamaya mecbur kalan insanlar var. Aylık 300-400tl de bu adamların firmalarında iş yok.Bunlar asgari ucreti veriyor her sekilde. Ama belki bu zenginlere bagli oldugu bir firmada hiçbir kontrat ile anlaşma yapmayan işçi görünmeyenler vardır onların da ne aldığını bilemeyiz.
Durumdan bende hiçbir insan gibi memnun değilim. Ama eşitlikmiş herkes eşit olsun aynı maaş olsun diyenlere karşıyım çünkü başkasının parasını dağıtmak o para hakkında konuşmak çok kolay oluyor.