Buna kesinlikle katılmıyorum. Böyle birşey yok, bunun sebebi tamamen fizikseldir
Hemen kısaca açıklamasını yapayım.
Google' da "güzel videolar" yazdın ve arattın, ilk sıradaki a.com sitesine tıkladın girdin ve site resmen bir reklam çukuru. Açılan popuplar, Gereksiz splashlar. Ne yaparsın? Hemen çıkarsın o siteden ve bir alt sıradaki b.com sitesini denersin. Google buna bakar ilk siteye girdi ve 2 saniyede geri çıktı diğer bir siteye baktı, diğer baktığı sitede 10 dakika durdu. İşte diğer baktığı site kazandı
Google ın mantığı, site ziyaretçiyi memnun ediyorsa, uzun süre ağırlıyorsa o siteyi sıralamalarda üst sırada çıkartır. Ama siteye giren geri çıkıyorsa o siteyi filtreye alır. Bu mantık, algoritma gayet açık ortada.
Hiçkimsede çıkıpta buna itiraz edemez çünkü Google sandığınız kadar aptal değil
Google Analitics Sonuçları:
Hemen Çıkma Oranı: %50.06 (Eskiden %57-%60'tı.)
Sitede Geçirilen Ortalama Süre: 00:07:17 (Eskiden 00:05:00'dı)
Yeni Ziyaret Yüzdesi: %68.40
Yani aksine hemen çıkma oranı düşmüş, sitede geçirilen ortalama süre 2 dakika artmış. Yani eskiden bu oranlar daha kötüyken hit yüksekti. Şimdi bu oranlar iyi ama hit düşük

Ama eskiden günde en az 5-10 sayfa orjinal içerik yazardım; şimdi pek sayfa eklemiyorum. Sanırım sebep bu da olabilir... Açıklamaların için çok teşekkür ederim...