Arkadaşlar içimizde öğrenmek isteyen arkadaşlar olabilir lütfen yanlış aksetmeyelim.

Öncelikle kesinlikle ve kesinlikle toplu kursu tercih etmeyin. Ben halk eğitimde 2 yıl öğretmenlık yaptım yuzlerce öğrencim oldu.

Fakat bir muzik markete gidip ordan gitar dersi alırsanız evet öğrenemezsiniz
neden; ordaki satıcılar genelde tüm calgı aletlerini çalarlar ama amatör bir seviyede sağdan soldan öğrenmişlerdir ki size öğretmekte zorlanırlar.

Flamenkoyu öneren arkadasım solonun daha zor olduğunu sölemek biraz yanlış olmuyor mu?
Ritimler 4/4 lükten ibaret değildir. Solo ise önemli olan armonidir. Her armoniyi kastetmiyorum ama emin olun armoninin ritimi solosundan zordur. Gipsy Kings dinlemelisin derim. (entre de aguas) burda paco' nun arada sadece attığı ritim var kulağını iyi ver ve dinle o sadece tek bir nota basılarak çalınıyor.

Alone haklısın transpoze çok önemlidir. Ben ünide okuyorum ve canlı müzik yapıyorum. Sürekli şarkının orjinalini transpoze ederek çalıyorum.

Profesyonel gitar öneri isteyen arkadaşım sana "antonio sanchez" öneririm ama çok pahalı dersen "alhambra (mod5p)" gine 1500 civarındadır. Gitardan gerçek zevki almak isteyenler metronoma uyup doğaşlama yapan arkadaşlarıma önerim alınca bana hak vericeksiniz