Dövme yaptırmayacağım ancak yazınızın tamamını okudum açıklayıcı olmuş biraz uğraştırıcı sanırım.
ayrıca;
demişsiniz sizce bu yasaktanda kötü birşey değilmidir
Hayır bu olayı algılayışınıza göre değişir. Misal çoğu arkadaşım ve ben de dahil sırf abdest olayından dolayı mesafeli duruyorduk dövmeye. Ama Diyanet ve diğer hocaların beyanatlarını dinleyince abdestin geçerli olduğunu ancak peygamber efendimizin dövmeye olumsuz baktığını gördüm.
Bu noktada elbette Hz. Muhammed'in dediklerini -
haşa- yok saymak gibi bir lüksümüz yok fakat gel gelelim dövme yaptırmak tamamen kişisel bir tercih olduğu için bu konuda herkes kendi hür iradesine bağlı.
Bana kimse kalkıpta git dövme yaptır demedi yani, tamamen kendi hür irademle gittim, yaptırdım.
Ailesel tepkiler, çevresel faktörler, dinsel etkenler vs. hepsini bir bütün olarak değerlendirmekte fayda var dövme yaptırmadan önce.
Hiç pişman olmadım, keşke daha önceden yaptırsaymışım bile diyorum. Dediğim gibi bu sadece ve sadece olayı nasıl algıladığınızla alakalı.
Zaten eğer böyle birşey yaptırıyorsanız inanın yaptırmadan önce bu konu hakkında iyice araştırıyorsunuz, bi' noktadan sonra ya kesinlikle yaptırıyorsunuz
herşeyi göze alıp ya da yaptırmıyorsunuz ama bu dediğim gibi hür iradenizle olacak birşey.