Merhaba arkadaşlar,

Kişisel sitem ile ilgili ufak tefek birkaç sorunum var, ama bir türlü işin içinden çıkamadım. Ya atladığım, gözüme çarpmayan ama çok kolay yerler var ya da bunlar gerçekten yapılması zor şeyler.

Şu şekilde izâh edeyim:

1. Etiketlerde mesela yalin unlu | İsa SARI - Kişisel Kimlik Sitesi için veri tabanında x id'li içeriğin etiketler kısmında "Yalın ünlü" geçiyor. Etiketler birbirinden , ile ayrılmış bir arada bulunuyor. Ben bunları ,'lerinden ayırıyorum ilgili yerde.

Başlıkta bu şekilde, yani "Yalın ünlü" olarak yansıtabilir miyiz? Bir de etiketlerde çok ilgisiz sonuçlar çıkıyor mesela yalin unlu | İsa SARI - Kişisel Kimlik Sitesi sayfasında tek yazı çıkması gerekirken 117 tane çıkıyor. Tabiî bu benim kullandığım kodlarla ilgil, ama adreslerde TR karakter kullanamadığımızdan dolayı ve VT'de de karakterler Türkçe olduğu için böyle yapmak zorunda kaldım.

Buna nasıl bir sistem geliştirebiliriz? Kullandığım kodlar şöyle:

aranacak=tirekaldir(guvenlik(Sayfa(0)))

ara = aranacak
ara = replace(ara,"i","%")
ara = replace(ara,"c","%")
ara = replace(ara,"g","%")
ara = replace(ara,"s","%")
ara = replace(ara,"o","%")
ara = replace(ara,"u","%")

set yazigoster = server.createobject("adodb.recordset")
sql = "select * from icerik where baslik like '%" &trim(ara)&"%' or ozet like '%" &trim(ara)&"%' or icerik like '%" &trim(ara)&"%' or etiketler like '%" &trim(ara)&"%' and yayinda=1 order by id desc"
yazigoster.open sql, Bag, 1, 3
2. Sayfa numaları 1'den başlayıp aralıksız gidiyor. Burada, mesela bildirgec.org | internet, tasarım, popüler kültür, teknoloji, mimler ve mucizeleri adresinde en altta olduğu gibi 3'ten sonra ... ile bölüp en son sayfayı vermek olur mu? Çünkü sayfa sayısı sürekli uzuyor ve ileride sorun olacak bu. Burada kullandığım kodlar ise şöyle:

s = Sayfa(0)
if s="" then
s=1
end if

set yazigoster = server.createobject("adodb.recordset")
sql = "select * from icerik where yayinda=1 order by id desc"
yazigoster.open sql, Bag, 1, 3

yazigoster.pagesize = 10
yazigoster.absolutepage = s
say = yazigoster.pagecount
for i=1 to yazigoster.pagesize
if yazigoster.eof then exit for
%>

Buraya tablolar geliyor vs.

<%
yazigoster.movenext
Next

for z=1 to say
if z=cint(s) then
response.write "<b>"&z&"</b>"
else
response.write  "  <a href="""& StrUrl &"sayfa/"&z&"/"">"&z&"</a>  "
end if
next
yazigoster.close
set yazigoster=nothing
yorumlar.close
set yorumlar=nothing
%>
3. Bir içeriğe girdiğimizde (örneğin: Türkçede Ünlüler (Vokaller) ve Özellikleri, Sesli harfler, Vokaller, Ünlü harfler, Art Ünlüler | İsa SARI - Kişisel Kimlik Sitesi adresinde) ona ait etiket tablosunda en sonda bir virgül fazladan çıkıyor. Onu kaldırabilir miyiz? Burada kullandığım kodlar şöyle:

<%
Ayir = Split(yazigoster("etiketler"),",")
for i = 0 to Ubound(Ayir)
response.write "<a href="""& StrUrl &"etiket/"&Cevir(trim(Ayir(i)))&"/"">"&Ayir(i)&"</a>"
If Not Ubound(Ayir) then
response.write ", "
End If
Next
%>
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.