ilk sorun için şunu sormak istiyorum. Mesela bir kategoriye içerik eklediniz. Bunun yanında bir tane daha eklediniz mi aynı kategoriye? Eğer bir kategoride tek içerik varsa onu gösterir.

ikinci sorun için joomla sürümünü bilememiz gerekiyor. eğer ki 1.0.x sürümü ise içerik ekle dediğinizde giriş metni kısmına sayfada göstermek istediğiniz kısa yazıyı girersiniz. Ana metin kısmınada devamını oku bağlantısı sonucu gelecek olan sayfadaki içeriği girebilirsiniz. Eğerki 1.5.x sürümünü kullanıyorsanızda, kısa içeriği girdiniz. Sonra alt kısımda devamını oku butonu var ona tıkladığınızda kırmızı şeritli bir çizgi gelir. Bu kırmızı şeritli çizginin altınada devamını oku bağlantısı sonucu gelecek olan sayfadaki içeriği girip, yayınlayabilirsiniz. Bunu ben otomatik yapmak istiyorum diyorsanız. Yani içerik belirlediğim karakteri kullansın geri kalanı devamını oku bağlantısı sonucu göstersin diyorsanız bunun için minifrontpage modülü kullanabilirsiniz veya çekirdek dosyalarında ayarlamalar yapmanız gerekecektir.