Ya aklıma geldi geçenlerde şuan piyasda ttnet tufanı var biliyorsunuz rakibide biri.com peşinden gidiyor acaba mynet ve ttnet projeleri çakması bir site yapılamazmı şöyle birşeyler düşündüm.
baya geniş bir proje ve bir ekip kurulmadan bence yapılması ve yürütülmesi imkansız . oO yüzden burda açıklıyım dedim mantıklı gelirse düşünürüz.
Mynet tarzı haberlerin filan yayınlandığı günlük olaylara göre değişen bir anasayfa karşılamalı bizi dev bir protal site nin ana amacı herşeyi içide barındıran dev bir platform olması .
Blog = Dev protalımıza blog dağıtma scripti olmalı bu sayede girenler istedikleri gibi bloglar kurup yazmalı içindekileri.
Video = Evet sitenin kendisne bağlı bir video bölümü olmalı youtube tarzı kullanıcılar video yükleyip izletmeli veya sadece izletsin bizim yüklediklerimizi bu sayede hostu kasmayız böylede olabilir.
Müzik online mp3 dinleme bölümü olmalı bu sayede isteyen istediği zaman mp3 dinlemeli.mp3 ler başka siteler üzerinde oynatılabilinir bu sayede yine hostdan zarar azalır.
Oyun=bu bölüm 2 ye ayrılmalı 1.bölüm flash oyunlar olmalı 2.bölüm yetişkinler için oyun incleme haber verme trgamer tarzı olmalı.
Ders = En can alıcı bölümlerden biride bu testler,,soru bankaları,,ödevlerin olcağı bi bölüm daha olmalı bu sayede ttnetten bi adım öne geçip ödev ve tezleride sunabileceğiz isteyen herkeze.
Peki sistem nasıl işleyecek sitemize kayıt olanlar hiç bir hakkı olmıyacak blog açamıcak , vieo izliyemiyecek veya yükliyemiyecek kısıtlama ne kaar olursa işte ödec indiremiyecek,p3 dinliyemiyecek sadece gnel bakıcı gibi olcak .
Burda 3 bölüm olcak
3 AYLIK ÜYELİK 20 YTL
6 AYLIK ÜYELİK 30 YTL
1 YILLIK ÜYELİK 50 YTL
DİYE
Bu sayede site parasınıda çıakrıcak peki ttnet varken neden tutsun basit ttnet fiyatı uçuk ve tek biri için 36 istiyor biz tüm sitelerde aktiflik için totalde bir rakam istiyecez.
Peki böyle sistem olurmu yürürmü ?
Bunuda düşündüm 2 grup kurulmalı önce
1=Grup Uygulama grubu = Bunlar siteyi kuracak ve sürekli geliştirme için yenilikler düşünecek filan vs. yani arge ve geliştirme işleri olcak
2=Grup görev gurubu = Bunlarda siteleri konterol edip yüklemeleri yapıcak ,sitedeki başlıkları arttıracak yani konular açıp videolar yükleyip p3 ler atıcak.
Bu sayeed yürüyecek sistem.
Peki kavga çıkmazmı hayır neden çıksın çalışacak kişiler belli olnca noterden bir sözleşme imzalanır sitede herkez eşit haklara sahiptir diye olur biter .
Ne diyosunuz arkadaşlar olurmu sizce böyle bişey ?
Ben neden yapmadım derseniz tamam sağdan soldan scvriptleri çakarak sitediğim gibi olmsada böyle bi uygulama yapabilirdim ama grupp olmadan 1 adım atamazdım hem gideri tek başıma karşılamam zor olurdu.